De Chia-Stoel brengt planten tot leven in je interieur

Een groep van drie designstudenten heeft de Chia-Stoel gecreëerd, een uniek meubelstuk waarbij planten centraal staan in het ontwerp. Het brein achter deze stoel zijn Alice Hultqvist, Emelie Sjöberg en Linnea Nilsson van de Universiteit van Gothenburg in Zweden. Het bijzondere van deze stoel is dat het ‘bekleding’ functioneert als een plantenbed voor chiazaadjes. In plaats van de gebruikelijke vulling, is de zitting en rugleuning gemaakt van een gebreide buisstructuur, zodat de plant kan groeien. Volgens de ontwerpers is het de bedoeling dat mensen de stoel met respect benaderen en behandelen alsof het een levend wezen is.

De inspiratie voor de Chia-Stoel komt voort uit het concept van de ontwerpers over de negatieve impact die mensen hebben op het milieu. Door planten letterlijk een plek te geven in ons interieur, willen ze ons bewust maken van de waarde van groen in ons dagelijks leven.

De Chia-Stoel is niet alleen een stuk meubilair, maar ook een statement. Het symboliseert het belang van duurzaamheid en de harmonie tussen mens en natuur. Door de planten in de stoel te laten groeien, worden we herinnerd aan de verantwoordelijkheid die we hebben om zorg te dragen voor onze omgeving.

De Chia-Stoel biedt een frisse kijk op interieurontwerp en daagt ons uit om op een andere manier naar meubilair te kijken. Het maakt ons bewust van de relatie tussen mens en natuur en herinnert ons eraan om met respect om te gaan met onze omgeving. Met de Chia-Stoel brengen we niet alleen planten tot leven in ons interieur, maar ook een bewustzijn van onze impact op het milieu.

FAQ

Wat is de Chia-Stoel?
De Chia-Stoel is een uniek meubelstuk waarbij planten centraal staan in het ontwerp. Het is gecreëerd door een groep van drie designstudenten en functioneert als een plantenbed voor chiazaadjes.

Hoe is de Chia-Stoel gemaakt?
De zitting en rugleuning van de Chia-Stoel zijn gemaakt van een gebreide buisstructuur, waardoor de plant kan groeien. In plaats van de gebruikelijke vulling, biedt de stoel een thuis aan chiazaadjes.

Wat is het doel van de Chia-Stoel?
Het doel van de Chia-Stoel is om mensen bewust te maken van de waarde van groen in ons dagelijks leven. Het symboliseert het belang van duurzaamheid en de harmonie tussen mens en natuur.

Hoe herinnert de Chia-Stoel ons aan onze verantwoordelijkheid voor het milieu?
Door de planten in de stoel te laten groeien, worden we herinnerd aan onze verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor onze omgeving.

Waar komt de inspiratie voor de Chia-Stoel vandaan?
De inspiratie voor de Chia-Stoel komt voort uit het concept van de ontwerpers over de negatieve impact die mensen hebben op het milieu. Door planten letterlijk een plek te geven in ons interieur, willen ze ons bewust maken van de waarde van groen in ons dagelijks leven.

Verwante links
Universiteit van Gothenburg