De matrassenindustrie heeft een moeilijk jaar achter de rug

De matrassenindustrie heeft het afgelopen jaar een moeilijke tijd gehad, waarbij zowel het aantal verkochte eenheden als de omzet in deze categorie zijn gedaald. Volgens het meest recente rapport van de International Sleep Products Association (ISPA) zijn de verkopen van matrassen en vaste funderingen in zowel dollars als verkochte eenheden gedaald in 2023. De totale omzet is met 6,8% gedaald naar $9,84 miljard ten opzichte van $10,56 miljard in 2022. Daarnaast zijn de verkochte eenheden met 8% gedaald naar 39,7 miljoen ten opzichte van 43,2 miljoen in 2022.

De verkoop van uitsluitend matrassen is in 2023 met 7,3% in waarde gedaald naar $8,56 miljard ten opzichte van $9,26 miljard in 2022. Het aantal verzonden eenheden is met 8,2% gedaald naar 25,88 miljoen in het afgelopen jaar, vergeleken met 28,19 miljoen in het voorgaande jaar.

Zowel de verkoop van in eigen land gemaakte matrassen als de verkoop van geïmporteerde matrassen zijn gedaald. De verkoop van in eigen land gemaakte matrassen is vorig jaar met 6,6% gedaald naar $7,78 miljard, ten opzichte van $8,33 miljard vorig jaar. De verkoop van geïmporteerde matrassen is vorig jaar met 13,4% gedaald naar $1,6 miljard, vergeleken met $1,7 miljard in 2021.

Het aantal verkochte eenheden van in eigen land gemaakte matrassen is vorig jaar met 7,6% gedaald naar 18,9 miljoen, ten opzichte van 20,4 miljoen voor het voorgaande jaar. Het aantal verkochte eenheden van geïmporteerde matrassen is met 5,1% gedaald naar 15,4 miljoen, vergeleken met 16,2 miljoen in 2022.

Hoewel de matrassenindustrie het afgelopen jaar te maken heeft gehad met lagere verkopen en omzet, biedt deze situatie ook kansen. Fabrikanten kunnen zich richten op het verbeteren van de kwaliteit en functionaliteit van matrassen om consumenten te overtuigen. Daarnaast kunnen innovaties op het gebied van materialen en technologie het vertrouwen van de consument vergroten en de interesse in het kopen van nieuwe matrassen stimuleren.

Ondanks de uitdagingen is het belangrijk om te onthouden dat slapen een essentieel onderdeel is van ons dagelijks leven en dat mensen altijd behoefte zullen hebben aan comfortabele en ondersteunende matrassen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Wat zijn de recente statistieken van de matrassenindustrie?
Volgens het meest recente rapport van de International Sleep Products Association (ISPA) zijn zowel het aantal verkochte eenheden als de omzet van matrassen en vaste funderingen in 2023 gedaald. De totale omzet daalde met 6,8% naar $9,84 miljard, en het aantal verkochte eenheden daalde met 8% naar 39,7 miljoen.

2. Hoeveel zijn de verkopen van uitsluitend matrassen gedaald?
De verkoop van alleen matrassen is in 2023 met 7,3% in waarde gedaald naar $8,56 miljard. Het aantal verzonden eenheden daalde met 8,2% naar 25,88 miljoen.

3. Zijn zowel de verkoop van in eigen land gemaakte matrassen als de verkoop van geïmporteerde matrassen gedaald?
Ja, zowel de verkoop van in eigen land gemaakte matrassen als de verkoop van geïmporteerde matrassen zijn gedaald. De verkoop van in eigen land gemaakte matrassen daalde met 6,6% naar $7,78 miljard, en de verkoop van geïmporteerde matrassen daalde met 13,4% naar $1,6 miljard.

4. Hoeveel is het aantal verkochte eenheden van in eigen land gemaakte matrassen en geïmporteerde matrassen gedaald?
Het aantal verkochte eenheden van in eigen land gemaakte matrassen daalde met 7,6% naar 18,9 miljoen, en het aantal verkochte eenheden van geïmporteerde matrassen daalde met 5,1% naar 15,4 miljoen.

5. Welke kansen biedt de situatie in de matrassenindustrie?
Hoewel de matrassenindustrie te maken heeft gehad met lagere verkopen en omzet, biedt deze situatie ook kansen. Fabrikanten kunnen zich richten op het verbeteren van de kwaliteit en functionaliteit van matrassen om consumenten te overtuigen. Daarnaast kunnen innovaties op het gebied van materialen en technologie het vertrouwen van de consument vergroten en de interesse in het kopen van nieuwe matrassen stimuleren.

Definities:
– Matrassenindustrie: De sector die zich bezighoudt met de productie, verkoop en distributie van matrassen en aanverwante producten.
– Verkoop in waarde: De totale geldwaarde van de verkochte matrassen.
– Verkoop in aantallen: Het totale aantal verkochte matrassen.
– In eigen land gemaakte matrassen: Matrassen die lokaal worden geproduceerd en verkocht.
– Geïmporteerde matrassen: Matrassen die uit andere landen worden geïmporteerd en verkocht.

Gerelateerde links:
ISPA
Online matrassen kopen

Let op: De URL’s van de gerelateerde links zijn slechts voorbeeldlinks en moeten worden vervangen door geldige en relevante URL’s.