Jasper krijgt 147 nieuwe woningen dankzij historische herontwikkeling

JASPER, Ind. (WFIE) – In Jasper worden 147 nieuwe wooneenheden gerealiseerd. Volgens een vertegenwoordiger van Flaherty & Collins Properties gaan zij samenwerken met Krempp Construction om het historische gebouw van Indiana Furniture om te bouwen tot betaalbare woningen. Het 119 jaar oude gebouw zal worden omgetoverd tot ongeveer 147 een- en tweekamerwoningen. Deze herontwikkeling zal de stad Jasper nieuw leven inblazen en voorzien in de behoefte aan woonruimte.

Volgens de betrokken ambtenaren zal het merendeel van de financiering voor dit project afkomstig zijn van belastingvoordelen. De totale kosten van dit project bedragen $40 miljoen. Ontwikkelaar Dani Miller van Flaherty & Collins is dankbaar dat zij welkom zijn geheten in de gemeenschap van Jasper en kijkt ernaar uit om samen te werken aan deze transformatie.

Het gebouw, gelegen op de hoek van 13th en Mill Streets, heeft een rijke geschiedenis als de voormalige locatie van Indiana Furniture. In 2021 is Indiana Furniture verhuisd naar een nieuwe locatie, waardoor dit iconische gebouw beschikbaar kwam voor herontwikkeling.

De herontwikkeling van historische gebouwen biedt de mogelijkheid om oude architectuur te behouden en tegelijkertijd nieuwe en moderne woningen te creëren die voldoen aan de behoeften van de huidige tijd. Het transformeren van dit historische gebouw in betaalbare woningen zal niet alleen bijdragen aan de groei en ontwikkeling van Jasper, maar ook aan het behoud van de lokale identiteit en erfgoed.

Deze herontwikkeling zal een positieve impact hebben op de stad Jasper door nieuwe woonmogelijkheden te bieden en de economie een impuls te geven. Het creëren van meer betaalbare woningen is een cruciaal onderdeel van het bevorderen van inclusieve gemeenschappen en het verbeteren van de levenskwaliteit van de inwoners.

Met dit ambitieuze project laat Jasper zien dat zij toegewijd zijn aan het omarmen van verandering en het investeren in een duurzame toekomst. De herontwikkeling van het historische Indiana Furniture gebouw is een kans om een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan de rijke geschiedenis van de stad en tegelijkertijd te voorzien in de behoefte aan betaalbare huisvesting.

FAQ

Wat wordt er gerealiseerd in Jasper?
In Jasper worden 147 nieuwe wooneenheden gerealiseerd. Het historische gebouw van Indiana Furniture wordt omgebouwd tot betaalbare woningen.

Met wie zal Flaherty & Collins Properties samenwerken?
Flaherty & Collins Properties zal samenwerken met Krempp Construction om de transformatie van het gebouw te realiseren.

Wat is de financieringsbron voor dit project?
Het merendeel van de financiering voor dit project zal komen van belastingvoordelen.

Wat is de totale kosten van het project?
De totale kosten van dit project bedragen $40 miljoen.

Waar bevindt het gebouw zich?
Het gebouw bevindt zich op de hoek van 13th en Mill Streets in Jasper.

Wat was de voormalige locatie van Indiana Furniture?
De voormalige locatie van Indiana Furniture was het historische gebouw op de hoek van 13th en Mill Streets.

Welke impact zal de herontwikkeling hebben op de stad Jasper?
De herontwikkeling zal de stad Jasper positief beïnvloeden door nieuwe woonmogelijkheden te bieden en de economie te stimuleren.

Waarom is het creëren van betaalbare woningen belangrijk?
Het creëren van meer betaalbare woningen draagt bij aan het bevorderen van inclusieve gemeenschappen en het verbeteren van de levenskwaliteit van de inwoners.

Wat is het doel van de herontwikkeling van het historische gebouw?
Het doel van de herontwikkeling is om een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan de rijke geschiedenis van Jasper en tegelijkertijd te voorzien in de behoefte aan betaalbare huisvesting.

Definitions:

– Wooneenheden: individuele wooneenheden
– Belastingvoordelen: voordelen of fiscale aftrekken gebaseerd op belastingregels
– Herontwikkeling: het opnieuw ontwikkelen of verbouwen van een gebouw of gebied
– Betaalbare woningen: woningen die redelijk geprijsd zijn en betaalbaar zijn voor verschillende inkomensgroepen
– Groei en ontwikkeling: toename en vooruitgang in een bepaalde plaats of gemeenschap
– Identiteit en erfgoed: de kenmerken en historische aspecten die de cultuur en geschiedenis van een plaats of gemeenschap definiëren
– Economie: de productie, consumptie en distributie van goederen en diensten in een bepaalde plaats of land
– Inclusieve gemeenschappen: gemeenschappen waar verschillende groepen mensen worden geaccepteerd en betrokken worden bij besluitvorming en kansen
– Levenskwaliteit: de kwaliteit van iemands leven gebaseerd op verschillende aspecten zoals gezondheid, welzijn, huisvesting, etc.
– Duurzame toekomst: een toekomst die in balans is met de behoeften van het heden, zonder de behoeften van de toekomstige generaties in gevaar te brengen.