Stickley introduceert nieuwe collectie tijdens High Point Market

Stickley, de gerenommeerde meubelfabrikant, toonde deze week tijdens de High Point Market in North Carolina een scala aan nieuwe ontwerpen en uitbreidingen van bestaande collecties. De opvallende introductie was de Durant-collectie, die zowel gestoffeerde als massief houten meubels omvat. Naast deze nieuwe collectie heeft Stickley ook verschillende toevoegingen gedaan aan hun bestverkopende lijnen.

Het streven van het bedrijf is om een diverser aanbod aan looks te presenteren. Volgens Aminy Audi, de president en CEO van Stickley, heeft de Arts & Crafts-lijn van het bedrijf een blijvende aantrekkingskracht, maar ze wilden nu ook meer diverse stijlen aanbieden. Ook werd er veel nadruk gelegd op het creëren van inspirerende presentaties in de showroom. Stickley wil dat winkeliers hun meubels op dezelfde manier presenteren als de zorgvuldig samengestelde vignettes in de showroom.

Er was dit jaar een aantoonbaar verbeterde kopersoptimisme in vergelijking met voorgaande markten. Het aantal direct geplaatste bestellingen nam aanzienlijk toe. Bovendien was er interesse van winkeliers van alle groottes, wat tegenstrijdig is met beweringen van andere leveranciers dat voornamelijk grote retailers meubels aankopen.

Desondanks merkte Audi op dat sommige winkeliers nog steeds te veel voorraad hebben. Dit kan worden toegeschreven aan de ongekende hoeveelheid bestellingen die tijdens de COVID-19-pandemie werden geplaatst. Audi is echter optimistisch dat de meubelindustrie hier langzaamaan weer bovenop komt.

Een van de opvallende kenmerken van de Durant-collectie is het gebruik van koperen accenten, zoals koperen bladen op salontafels en bijzettafels, en koperen fronten op een dressoir. Daarnaast biedt de collectie ruime gestoffeerde meubels, waaronder de langste bank van Stickley ooit en een grote fauteuil met opbergruimte. De ontwerpen van de massief houten meubels zijn van de hand van Marissa Brown, terwijl Brown in samenwerking met het Stickley-team de gestoffeerde meubels heeft ontworpen.

Naast de Durant-collectie heeft Stickley ook de Walnut Grove-collectie uitgebreid met een nieuw studio-bed, een hoekmodule en een bank met spindels. Verder heeft het bedrijf de Origins-collectie versterkt met drie nieuwe bankgroepen en twee salontafels met glazen blad. Origins is geprijsd rond 15% tot 20% lager dan de kerncollectie van Stickley.

Tot slot heeft Stickley het quick ship-programma, dat vorig jaar werd gelanceerd, uitgebreid en verfijnd. Het programma biedt snelle levertijden voor met name gestoffeerde meubels van leer, maar ook voor geselecteerde massief houten meubels. Ongeveer 120 nieuwe stoffen zijn aan het programma toegevoegd, wat betekent dat meubels met deze stoffen binnen 60 dagen kunnen worden geleverd.

Stickley, dat dit jaar zijn 50-jarig jubileum viert als onderdeel van de Audi-familie, exposeert op een prominente locatie in hun showroom aan de 200 N. Hamilton.

FAQ

Q: Welke nieuwe collectie heeft Stickley geïntroduceerd tijdens de High Point Market?
A: Stickley heeft de Durant-collectie geïntroduceerd, die zowel gestoffeerde als massief houten meubels omvat.

Q: Waarom wil Stickley een diverser aanbod aan looks presenteren?
A: Volgens Aminy Audi, de president en CEO van Stickley, heeft de Arts & Crafts-lijn van het bedrijf een blijvende aantrekkingskracht, maar ze willen nu ook meer diverse stijlen aanbieden.

Q: Wat was er dit jaar verbeterd tijdens de High Point Market?
A: Er was een aantoonbaar verbeterde kopersoptimisme in vergelijking met voorgaande markten. Het aantal direct geplaatste bestellingen nam aanzienlijk toe en er was interesse van winkeliers van alle groottes.

Q: Waarom hebben sommige winkeliers nog steeds te veel voorraad?
A: Dit kan worden toegeschreven aan de ongekende hoeveelheid bestellingen die tijdens de COVID-19-pandemie werden geplaatst.

Q: Wat zijn enkele opvallende kenmerken van de Durant-collectie?
A: De Durant-collectie maakt gebruik van koperen accenten, zoals koperen bladen op salontafels en bijzettafels, en koperen fronten op een dressoir. Daarnaast biedt de collectie ruime gestoffeerde meubels.

Q: Welke collecties heeft Stickley nog meer uitgebreid?
A: Stickley heeft de Walnut Grove-collectie uitgebreid met een nieuw studio-bed, een hoekmodule en een bank met spindels. Daarnaast heeft het bedrijf de Origins-collectie versterkt met drie nieuwe bankgroepen en twee salontafels met glazen blad.

Q: Wat is het quick ship-programma van Stickley?
A: Het quick ship-programma biedt snelle levertijden voor met name gestoffeerde meubels van leer, maar ook voor geselecteerde massief houten meubels. Ongeveer 120 nieuwe stoffen zijn aan het programma toegevoegd.

Q: Waar bevindt de showroom van Stickley zich?
A: De showroom van Stickley bevindt zich op 200 N. Hamilton.

Definitions:

– High Point Market: een meubelbeurs die twee keer per jaar plaatsvindt in High Point, North Carolina, waar meubelfabrikanten hun nieuwe ontwerpen en collecties presenteren.
– Gestoffeerde meubels: meubels met bekleding zoals stof of leer.
– Massief houten meubels: meubels gemaakt van massief hout zonder bekleding.
– Vignettes: zorgvuldig samengestelde arrangementen van meubels en accessoires in een showroom of winkel om een bepaalde stijl of look te presenteren.
– Voorraad: de hoeveelheid goederen die een winkel of bedrijf beschikbaar heeft om te verkopen.
– Kopersoptimisme: het vertrouwen en de positieve verwachtingen van kopers ten aanzien van de markt en hun aankoopbeslissingen.
– COVID-19-pandemie: de wereldwijde pandemie veroorzaakt door het coronavirus, die in 2020 begon en nog steeds voortduurt.
– Kerncollectie: de belangrijkste collectie of productlijn van een merk of bedrijf.

Suggested related links:

Stickley
High Point Market