Enorme brand in oude meubelfabriek in Stewartstown

Een gigantische brand in een oude meubelfabriek in Stewartstown houdt al dagenlang aan. Hoewel er nog steeds rook is, heeft de brandweer de smeulende gebieden onder controle en kan het vuur zich niet verder verspreiden. Om die reden vraagt hoofd van de Eureka-brandweer, Todd Gibney inwoners om geen 911 te bellen als ze rook zien, omdat de brandweer voortdurend het gebouw in de gaten houdt.

Gibney beschouwt deze brand in de oude meubelfabriek aan de Mill Road als de grootste brand in de geschiedenis van de gemeente en waarschijnlijk ook een van de grootste in de geschiedenis van York County. Er werd altijd al gevreesd voor een brand in de oude fabriek, daarom was er een 13 pagina’s tellend voorbereidingsplan opgesteld dat beschreef wat er moest gebeuren.

Het plan hield rekening met de mogelijkheid dat verschillende huizen en bedrijven in het gebied verloren zouden gaan. Op dit moment heeft een nabijgelegen woning alleen kromgetrokken gevelbekleding en is het lege gebouw van Stewartstown Sweets beschadigd door gesmolten gevelbekleding.

Vonken en as vlogen meer dan drie en een halve mijl ver van de plek waar het gebouw van 250.000 vierkante voet in vlammen opging.

Er is nog steeds geen informatie over de oorzaak van de brand en de politie verzoekt iedereen in het gebied met videobeelden om verdachte activiteiten te melden tussen 01:30 en 02:30 uur op zaterdag.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Zuidelijke Regionale Politie en de Brandweer Marshals van de Staatspolitie.

FAQ:
1. Wat is de status van de brand in de oude meubelfabriek in Stewartstown?
– De brandweer heeft de smeulende gebieden onder controle en het vuur kan zich niet verder verspreiden. Er is nog steeds rook aanwezig.

2. Wat vraagt de hoofd van de Eureka-brandweer aan inwoners?
– Inwoners worden verzocht om geen 911 te bellen als ze rook zien. De brandweer houdt het gebouw constant in de gaten.

3. Hoe wordt de brand in de oude meubelfabriek beschouwd?
– Het hoofd van de Eureka-brandweer beschouwt deze brand als de grootste in de geschiedenis van de gemeente en waarschijnlijk ook een van de grootste in de geschiedenis van York County.

4. Was er een voorbereidingsplan opgesteld voor een brand in de oude fabriek?
– Ja, er was een 13 pagina’s tellend voorbereidingsplan opgesteld dat beschreef wat er moest gebeuren in het geval van een brand.

5. Zijn er woningen en bedrijven in het gebied beschadigd?
– Op dit moment heeft een nabijgelegen woning alleen kromgetrokken gevelbekleding en is het lege gebouw van Stewartstown Sweets beschadigd door gesmolten gevelbekleding.

6. Hoe ver zijn vonken en as verspreid vanaf de plek van de brand?
– Vonken en as zijn meer dan drie en een halve mijl ver van de plek van de brand verspreid.

Key terms/jargon:
– Gebouw in de gaten houden: voortdurend observeren en controleren.
– Voorbereidingsplan: een plan dat beschrijft wat te doen in geval van een bepaalde gebeurtenis of noodsituatie.
– Gevelbekleding: de buitenste laag van een gebouw die bedoeld is om bescherming te bieden tegen weersinvloeden en om de esthetiek van het gebouw te verbeteren.

Suggested related links:
Eureka-brandweer
Zuidelijke Regionale Politie
Brandweer Marshals