Gucci onthult nieuwe tentoonstelling ‘Design Ancora’ tijdens Milan Design Week 2024

Gucci heeft tijdens Milan Design Week 2024 een nieuwe tentoonstelling genaamd ‘Design Ancora’ onthuld. Het creatieve brein achter Gucci, Sabato De Sarno, presenteert samen met Michela Pelizzari, oprichter van het Milanese creatieve bureau P:S, een collectie objecten die volgens hen een gouden tijdperk van Italiaans design, vakmanschap en ‘cultuurprofessionalisme’ vertegenwoordigen.

In een speciaal gecreëerde ruimte in de Gucci-winkel aan de Via Montenapoleone, ontworpen voor dit project door architect Guillermo Santomà uit Barcelona, worden speciale edities van vijf ontwerpen uit voorgaande decennia tentoongesteld. Deze ontwerpen zijn gekozen door De Sarno en Pelizzari als symbolen van ‘Italiaansheid’ en specifiek Milanese stijl. De nieuwe edities, allen uitgevoerd in Gucci’s kenmerkende dieprode kleur ‘Rosso Ancora’, die in september 2023 werd geïntroduceerd door De Sarno tijdens zijn debuutshow, geven een eigentijdse interpretatie aan iconische ontwerpen uit het verleden.

De line-up bestaat onder andere uit de modulaire sofa ‘Le Mura’ van Mario Bellini voor Tacchini (1972; heruitgave 2022), waarvan de vorm een knipoog is naar de keien in Romeinse muren. Ook de geometrische vloerkleed ‘Clessidra’ van CC-tapis (2024), die deel uitmaakt van het Portaluppi Pattern Project en gebaseerd is op een ontwerp van de inmiddels overleden Italiaanse architect Piero Portaluppi, en de sensueel afgeronde ladekast ‘Storet’ van Nanda Vigo voor Acerbis (1994; heruitgave 2020) maken deel uit van de collectie.

Daarnaast zijn ook het minimalistische en elegante handgeblazen glazen vaasje ‘Opachi’ van Tobia Scarpa voor Venini (1960; heruitgave 2021) en de functionele en speelse tafellamp ‘Parola’ van Gae Aulenti en Piero Castiglioni voor FontanaArte (1980), die gebruik maakt van drie verschillende glasbewerkingstechnieken, te bewonderen in de tentoonstelling.

Elk object vertegenwoordigt Gucci’s toewijding om luxe opnieuw te definiëren en tegelijkertijd creativiteit, Italiaans vakmanschap en innovatie te vieren. Na de presentatie in Milaan zullen de producten vanaf 21 april 2024 verkrijgbaar zijn op de website van Gucci, gucci.com.

Veelgestelde vragen (FAQ) – Gucci’s ‘Design Ancora’ Tentoonstelling tijdens Milan Design Week 2024

1. Wat is ‘Design Ancora’?
‘Design Ancora’ is een nieuwe tentoonstelling die Gucci heeft onthuld tijdens Milan Design Week 2024. Het is een collectie objecten die een gouden tijdperk van Italiaans design, vakmanschap en ‘cultuurprofessionalisme’ vertegenwoordigen.

2. Wie zijn de mensen achter deze tentoonstelling?
Sabato De Sarno, het creatieve brein achter Gucci, presenteert de tentoonstelling samen met Michela Pelizzari, oprichter van het Milanese creatieve bureau P:S.

3. Waar vindt de tentoonstelling plaats?
De tentoonstelling vindt plaats in een speciaal gecreëerde ruimte in de Gucci-winkel aan de Via Montenapoleone in Milaan.

4. Welke ontwerpen worden tentoongesteld?
Vijf ontwerpen uit voorgaande decennia worden tentoongesteld. Dit zijn onder andere de modulaire sofa ‘Le Mura’ van Mario Bellini voor Tacchini (1972; heruitgave 2022), het geometrische vloerkleed ‘Clessidra’ van CC-tapis (2024), de sensueel afgeronde ladekast ‘Storet’ van Nanda Vigo voor Acerbis (1994; heruitgave 2020), het handgeblazen glazen vaasje ‘Opachi’ van Tobia Scarpa voor Venini (1960; heruitgave 2021), en de tafellamp ‘Parola’ van Gae Aulenti en Piero Castiglioni voor FontanaArte (1980).

5. Wat is de betekenis van de kleur ‘Rosso Ancora’?
‘Rosso Ancora’ is Gucci’s kenmerkende dieprode kleur, die in september 2023 werd geïntroduceerd door Sabato De Sarno tijdens zijn debuutshow.

6. Waar kunnen de tentoongestelde producten worden gekocht?
Vanaf 21 april 2024 zullen de producten verkrijgbaar zijn op de website van Gucci, gucci.com.

Voor meer informatie over Gucci en hun nieuwste collecties kunt u hier klikken: Gucci.