Fellowes Brands Sluit Contractmeubel Productielocatie in Holland

Fellowes Brands Inc. heeft aangekondigd dat het van plan is om de productieactiviteiten van de contractmeubelfabriek in Holland, Nederland, te beëindigen in 2024. Volgens een woordvoerder van het bedrijf zal de sluiting later dit jaar plaatsvinden en zal dit invloed hebben op meer dan 100 werknemers.

De fabriek van bijna 500.000 vierkante voet, gelegen aan de Quincy St. in Holland Township, produceerde kantoormeubelsystemen, zitmeubelen en verplaatsbare wanden. Het in Itasca, Illinois gevestigde familiebedrijf Fellowes Brands nam Trendway Corp. over in 2019, maar heeft nu besloten om nieuwe structurele veranderingen door te voeren.

Deze veranderingen omvatten het stopzetten van verschillende productaanbiedingen binnen de contractmeubelafdeling, waaronder systemen, kasten, opbergmeubels en tafels. John Fellowes, CEO van Fellowes Brands, merkte op dat het bedrijf te maken heeft gehad met tekortkomingen die hebben geleid tot de sluiting van de fabriek en deze structurele veranderingen.

Hoewel dit een moeilijke beslissing is voor Fellowes Brands, zei Fellowes dat het bedrijf zich bewust is van de realiteit en deze uitdagingen wil aanpakken. Hij bedankte ook de medewerkers die jarenlang bij de fabriek hebben gewerkt en verklaarde dat Fellowes Brands hen zal ondersteunen tijdens de overgang na de sluiting.

Naast de sluiting van de fabriek zal Fellowes Brands zich blijven richten op de contractmeubelindustrie door het aanbieden van monitorarmen, stroomoplossingen, in hoogte verstelbare tafels, bureaulampen, toetsenbordoplossingen, organisatorische producten, luchtzuiveringssystemen, luchtkwaliteitsmonitoring en modulaire wanden.

Deze strategische wijzigingen komen na disproportionele investeringen en ineffectieve inspanningen op het gebied van systeemupgrades en warehouse management in 2023. Helaas heeft het bedrijf de afgelopen tijd te maken gehad met onoplosbare problemen en is het nu genoodzaakt om deze locatie te sluiten.

Fellowes Brands zal in de komende weken een nieuwe aankondiging doen waarin nieuwe ontwikkelingen en toekomstplannen voor de fabriek in Holland en de gehele contractmeubelafdeling worden besproken. Het bedrijf blijft zich inzetten om waarde te leveren aan haar klanten en de industrie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Wat heeft Fellowes Brands aangekondigd met betrekking tot de fabriek in Holland, Nederland?
Fellowes Brands Inc. heeft aangekondigd dat het van plan is om de productieactiviteiten van de contractmeubelfabriek in Holland, Nederland, te beëindigen in 2024.

2. Wanneer zal de sluiting van de fabriek plaatsvinden?
De sluiting van de fabriek zal later dit jaar plaatsvinden.

3. Hoeveel werknemers zullen worden beïnvloed door de sluiting?
Meer dan 100 werknemers zullen worden beïnvloed door de sluiting van de fabriek.

4. Wat werd er geproduceerd in de fabriek in Holland?
De fabriek produceerde kantoormeubelsystemen, zitmeubelen en verplaatsbare wanden.

5. Welke nieuwe structurele veranderingen voert Fellowes Brands door?
Fellowes Brands zal verschillende productaanbiedingen binnen de contractmeubelafdeling stopzetten, waaronder systemen, kasten, opbergmeubels en tafels.

Belangrijke termen/jargon:

– Contractmeubelfabriek: een fabriek die gespecialiseerd is in de productie van meubels voor contractgebruik, zoals kantoormeubelen.
– Kantoormeubelsystemen: meubels die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in kantooromgevingen, inclusief bureau-opstellingen, opbergmeubels en wanden.
– Trendway Corp.: een bedrijf dat actief was in de contractmeubelindustrie en in 2019 werd overgenomen door Fellowes Brands Inc.
– Monitorarmen: hulpmiddelen die worden gebruikt om een computermonitor op te tillen of te verstellen voor ergonomische doeleinden.
– Stroomoplossingen: producten die worden gebruikt om elektriciteit te leveren aan elektronische apparaten op een georganiseerde en veilige manier.
– In hoogte verstelbare tafels: tafels die kunnen worden aangepast aan de behoeften van individuele gebruikers, met name voor ergonomische doeleinden.
– Warehouse management: het proces van het efficiënt beheren en organiseren van goederen en voorraad in een magazijn.

Suggesties voor gerelateerde links:
Fellowes Brands – De officiële website van Fellowes Brands.
Fellowes Brands Nederland – De Nederlandse website van Fellowes Brands.
Producten van Fellowes Brands – Een overzicht van de producten die Fellowes Brands aanbiedt in Nederland.