Toby Woods deelt zijn buitengewone ontsnapping uit handen van ontvoerders

Een in Lagos gevestigde meubelmaker, Omoosumi Samuel, ook bekend als Toby Woods, heeft via zijn X-account zijn ervaringen gedeeld over wat hem is overkomen in handen van kidnappers.

De 24-jarige Toby Woods, die samenwoont met zijn oudere broer, verdween afgelopen woensdag en werd als vermist opgegeven door zijn familie in het Gbagada-gebied van de staat Lagos, zo meldde PUNCH Metro dinsdag.

In een reeks tweets op zijn X-account op dinsdagavond legde Toby Woods, eigenaar van het meubelbedrijf 360 Furniture, uit hoe hij werd ontvoerd in een bus en hoe hij erin slaagde te ontsnappen.

Hij schreef: “Op woensdagmiddag verliet ik mijn huis om materialen te halen voor mijn werk in Mushin. Toen ik in Oshodi was, besloot ik eerst naar Ikeja te gaan om het probleem met de oplaadpoort van mijn telefoon op te lossen, waarvan ik al een tijdje uitstelde om te repareren.”

“Ik stapte in een bus (korope) in Oshodi, die naar Ikeja ging. Er waren ook andere mensen in de bus, maar enkele minuten later merkte ik dat ik zwak werd. Ik dacht dat ik honger had omdat ik de hele dag nog niets had gegeten.”

“Dat was het einde. Volgende moment werd ik wakker, vastgebonden en bedekt met een doek over mijn gezicht. Ik hoorde mensen om me heen praten, maar ik wist niet hoeveel mensen er bij me waren omdat mijn gezicht bedekt was. We werden één voor één meegenomen naar een andere kamer waar ze toegang hadden tot onze telefoons en daarna werden we teruggebracht naar de oorspronkelijke kamer.”

Hij legde verder uit dat hij opmerkte dat mensen weer één voor één uit de kamer werden gehaald, maar deze keer werd niemand teruggebracht.

Hij voegde eraan toe: “Op dat moment was ik echt bang, omdat ik dacht dat dit het einde was. Ze namen ook mij mee en ik voelde dezelfde zwakte als in de bus.”

“Volgende moment werd ik wakker in het midden van nergens met bloed op mijn kleren en een paar snijwonden op mijn lichaam. God leidde me naar een huis waar ik een oude vrouw ontmoette. Ik verstond haar nauwelijks, maar ze zag mijn toestand en gaf me water te drinken, sloffen om te dragen en wees me de weg naar de weg.”

De meubelmaker legde uit dat hij geen idee had dat hij zo lang vermist was, omdat zijn gezicht gedurende de hele ontvoering bedekt was.

Hij schreef: “Ik had geen enkel idee dat ik zo lang weg was, omdat mijn gezicht de hele tijd werd bedekt. Ik had ook geen idee hoe laat het was.”

“Ik sprak de eerste persoon die ik zag aan en hij hielp me en vertelde me dat ik me in Ogun State bevond. Hij hielp me mijn weg terug naar Lagos te vinden en ik stapte in een bus naar Oshodi.”

“E

Hier is de FAQ-sectie gebaseerd op de belangrijkste onderwerpen en informatie die in het artikel worden gepresenteerd:

V: Wie is Toby Woods?
A: Toby Woods, ook bekend als Omoosumi Samuel, is een meubelmaker die gevestigd is in Lagos.

V: Wat is er met Toby Woods gebeurd?
A: Toby Woods werd ontvoerd en slaagde erin te ontsnappen.

V: Waar werd Toby Woods ontvoerd?
A: Hij werd ontvoerd in een bus in Oshodi, Lagos.

V: Hoe slaagde Toby Woods erin te ontsnappen?
A: Hij werd uiteindelijk wakker in het midden van nergens, waar hij een oude vrouw ontmoette die hem hielp.

V: Was Toby Woods gewond?
A: Ja, hij had bloed op zijn kleren en een paar snijwonden op zijn lichaam.

Definities van sleuteltermen en jargon:

– Lagos: De staat Lagos is een deelstaat in Nigeria en de economische hub van het land.
– Gbagada: Een wijk in Lagos, Nigeria.
– PUNCH: PUNCH is een Nigeriaanse krant.
– Oshodi: Een gebied in Lagos, Nigeria.
– Ikeja: Een stad in de staat Lagos, Nigeria.
– Korope: Een informele term voor minibussen in Nigeria.

Suggereerde gerelateerde links naar de hoofddomein (geen subpagina’s):

PUNCH: link naam
Nigeriaanse overheid: link naam

Ik hoop dat dit helpt!