Redecor: The Intersection of Gaming and Interior Design

Redecor is niet zomaar een app, het is een digitale brug tussen interieurinrichting en een app-geïnspireerde manier van winkelen. Het is een competitief recreatief spel dat draait om alles wat met thuis te maken heeft. Het werd in 2019 opgericht door Reworks, een in Helsinki gevestigde mobiele gamesstudio die nu eigendom is van Playtika. Sinds de wereldwijde lancering tijdens de piek van de pandemie in 2020, heeft Redecor zich ontwikkeld tot de op één na populairste ontwerpamusementsapp ter wereld op basis van in-app aankopen. In 2023 waren er wereldwijd 8 miljoen unieke spelers op Redecor, die allemaal deelnamen aan virtuele ontwerpuitdagingen voor elke kamer in huis.

Wat het succes van de app volgens Aino Heinäsuo, hoofd design bij Redecor, verklaart, is dat de gamekunst foto-realistisch is. Mensen kunnen het gevoel hebben dat de kamers die ze ontwerpen daadwerkelijk in de echte wereld bestaan. Bovendien heeft Redecor een levendige wereldwijde gemeenschap van gelijkgestemde mensen weten aan te trekken. Tijdens het hoogtepunt van de lockdown in 2020 zochten mensen naar activiteiten en was er veel interesse in het herinrichten van huizen, makeovers en interieurontwerp.

Redecor werkt samen met 3D-artiesten en contentmakers, velen met een achtergrond in interieurontwerp of architectuur, om inhoud en kunst voor de game te creëren. In sommige ontwerpuitdagingen werken deze artiesten samen met gevestigde merken en professionals op het gebied van woninginrichting, waarbij opmerkelijke interieurs worden gerecreëerd als onderdeel van het Redecor-pakket.

Het unieke voordeel voor merken die in de game worden gepresenteerd, is dat hun werk op de meest realistische, authentieke en creatieve manier wordt gepresenteerd en vervolgens via sociale media wereldwijd wordt gedeeld. Dit geeft merken de mogelijkheid om direct voor de spelers te staan en tastbare voordelen te behalen. De gebruikers van Redecor zijn enthousiast om in het echte leven items te krijgen die ze in de game hebben gezien. Ze delen hun aankopen en staan erom bekend deze ‘wilde vondsten’ te noemen.

Daarnaast heeft Redecor ook samengewerkt met verschillende professionals op het gebied van woninginrichting, waaronder Genevieve Gorder, Mary Tjon Joe Pin en Carmeon Hamilton. Deze ontwerpers hebben een grote waarde toegevoegd aan de Redecor-gemeenschap. Bovendien heeft Redecor zich uitgebreid naar andere domeinen, zoals mode en voedselontwerp, waar spelers nu kleding, schoenen, tassen, sieraden, zwemkleding en nog veel meer kunnen ontwerpen.

Met regelmatige updates en nieuwe functies blijft Redecor evolueren en nieuwe spelers aantrekken. De app biedt ontspanning, creativiteit, inspiratie, educatie en gemeenschap aan spelers over de hele wereld. Het is uitgegroeid tot een platform waar jonge, intelligente, nieuwsgierige en creatieve mensen samenkomen om zich te uiten en zich te laten inspireren op het gebied van design, cultuur en andere activiteiten. Dus, als je op zoek bent naar een virtuele wereld waar design en gemeenschap samenkomen, is Redecor de ideale bestemming.

Een FAQ-sectie op basis van de hoofdthema’s en informatie die in het artikel worden gepresenteerd:

Vraag 1: Wat is Redecor?
Antwoord: Redecor is een competitief recreatief spel dat draait om interieurinrichting en een app-geïnspireerde manier van winkelen. Het is een app die werd opgericht door Reworks, een in Helsinki gevestigde mobiele gamesstudio die nu eigendom is van Playtika.

Vraag 2: Wanneer werd Redecor gelanceerd?
Antwoord: Redecor werd wereldwijd gelanceerd tijdens de piek van de pandemie in 2020.

Vraag 3: Hoeveel spelers heeft Redecor wereldwijd in 2023?
Antwoord: In 2023 waren er wereldwijd 8 miljoen unieke spelers op Redecor.

Vraag 4: Wat maakt Redecor succesvol?
Antwoord: Volgens Aino Heinäsuo, hoofd design bij Redecor, is het succes te danken aan de foto-realistische gamekunst. Mensen kunnen het gevoel hebben dat de kamers die ze ontwerpen echt in de echte wereld bestaan. Bovendien heeft Redecor een levendige wereldwijde gemeenschap van gelijkgestemde mensen aangetrokken.

Vraag 5: Hoe werkt Redecor samen met 3D-artiesten en contentmakers?
Antwoord: Redecor werkt samen met 3D-artiesten en contentmakers om inhoud en kunst voor de game te creëren. In sommige ontwerpuitdagingen werken deze artiesten samen met gevestigde merken en professionals op het gebied van woninginrichting.

Vraag 6: Wat is het voordeel voor merken die in de game worden gepresenteerd?
Antwoord: Merken die in de game worden gepresenteerd, hebben het voordeel dat hun werk op de meest realistische, authentieke en creatieve manier wordt getoond en vervolgens wereldwijd via sociale media wordt gedeeld. Dit geeft merken de mogelijkheid om direct voor de spelers te staan en tastbare voordelen te behalen.

Vraag 7: Met wie heeft Redecor samengewerkt op het gebied van woninginrichting?
Antwoord: Redecor heeft samengewerkt met verschillende professionals op het gebied van woninginrichting, waaronder Genevieve Gorder, Mary Tjon Joe Pin en Carmeon Hamilton.

Vraag 8: In welke andere domeinen heeft Redecor zich uitgebreid?
Antwoord: Redecor heeft zich uitgebreid naar andere domeinen, zoals mode en voedselontwerp, waar spelers nu kleding, schoenen, tassen, sieraden, zwemkleding en meer kunnen ontwerpen.

Vraag 9: Wat biedt Redecor aan spelers?
Antwoord: Redecor biedt ontspanning, creativiteit, inspiratie, educatie en gemeenschap aan spelers over de hele wereld. Het is uitgegroeid tot een platform waar jonge, intelligente, nieuwsgierige en creatieve mensen samenkomen om zich te uiten en zich te laten inspireren op het gebied van design, cultuur en andere activiteiten.

Gerelateerde links:
Redecor