Noord-Amerika domineert de markt voor plastic meubels

Volgens een nieuw rapport gepubliceerd door Allied Market Research, heeft Noord-Amerika in 2019 het grootste marktaandeel in de kunststof meubelmarkt verworven en wordt verwacht dat het zal groeien met een CAGR van 4,0%. Het rapport biedt een gedetailleerde analyse van de belangrijkste investeringsmogelijkheden, winnende strategieën, drijfveren en kansen, marktomvang en ramingen, concurrentielandschap en veranderende markttrends. De wereldwijde markt voor kunststof meubels had in 2019 een waarde van $14,5 miljard en zal naar verwachting groeien tot $19,0 miljard in 2027, met een CAGR van 5,8% van 2021 tot 2027.

De opkomst van modulaire keukens en keukenkasten draagt aanzienlijk bij aan de groei van de wereldwijde markt voor kunststof meubels. Polyvinylchloride (PVC) is een veelgebruikt materiaal voor modulaire keukenkasten vanwege de kosteneffectiviteit in vergelijking met houten alternatieven. Met name belanghebbenden in de horecasector, waaronder motels, hotels en restaurants, zijn grote afnemers van kunststof buitenmeubilair.

Naast keukens en restaurants draagt ook de vraag naar kunststof meubels bij aan producten zoals decoratieve loungestoelen, bekleding en tafels. De toerisme-industrie heeft de afgelopen jaren een transformatie ondergaan, gedreven door een stijgend besteedbaar inkomen en hogere uitgaven aan reizen. Moderne levensstijlkeuzes en sociale trends, zoals buiten dineren, barbecues in de achtertuin en sociale bijeenkomsten, dragen verder bij aan de stijgende vraag naar kunststof meubels.

Ontwikkelingslanden zoals India, China en Zuid-Afrika kennen een aanzienlijke adoptie van kunststof meubels vanwege veranderende consumentenlevensstijlen, stijgende inkomens en een groeiende voorkeur voor aantrekkelijke kunststof meubels. Daarnaast trekken wereldwijd proliferatie van online portals, gecombineerd met verhoogde aanbiedingen en kortingen, een groot aantal consumenten om kunststof meubels via online kanalen te kopen.

Een interessante ontwikkeling in de markt is het gebruik van gerecyclede kunststof meubels. Bedrijven zoals eco-Birdy hebben zich gericht op het vervaardigen van meubels voor kinderen gemaakt van gerecycled plastic. Deze trend van duurzaamheid wordt steeds populairder en biedt lucratieve groeikansen voor de kunststof meubelmarkt.

Hoewel kunststof meubels betaalbaar en efficiënt zijn, brengen ze ook milieueffecten met zich mee. Plastic meubels hebben jaren nodig om af te breken en kunnen schadelijke gifstoffen in de bodem vrijgeven. Bovendien zijn plastics alomtegenwoordig in het mariene milieu, wat resulteert in milieuvervuiling die dringende maatregelen vereist.

Ondanks de groeiende populariteit van kunststof meubels, worden de marktontwikkelingen belemmerd door de negatieve impact op het milieu en landbouwgrond. Het is essentieel om duurzame alternatieven verder te ontwikkelen en te promoten om een evenwicht te vinden tussen comfort en milieubescherming.

FAQ:

1. Wat is het marktaandeel van Noord-Amerika in de kunststof meubelmarkt?
Noord-Amerika had het grootste marktaandeel in 2019 en wordt verwacht te groeien met een CAGR van 4,0%.

2. Wat is de verwachte groei van de wereldwijde markt voor kunststof meubels?
De wereldwijde markt voor kunststof meubels had in 2019 een waarde van $14,5 miljard en zal naar verwachting groeien tot $19,0 miljard in 2027, met een CAGR van 5,8% van 2021 tot 2027.

3. Welke rol speelt de opkomst van modulaire keukens en keukenkasten in de groei van de kunststof meubelmarkt?
De opkomst van modulaire keukens en keukenkasten draagt aanzienlijk bij aan de groei van de markt voor kunststof meubels.

4. Waarom wordt PVC veel gebruikt voor modulaire keukenkasten?
PVC wordt veel gebruikt voor modulaire keukenkasten vanwege de kosteneffectiviteit in vergelijking met houten alternatieven.

5. Welke sectoren zijn grote afnemers van kunststof buitenmeubilair?
Belanghebbenden in de horecasector, waaronder motels, hotels en restaurants, zijn grote afnemers van kunststof buitenmeubilair.

6. Naast keukens en restaurants, waar wordt kunststof meubilair nog meer gebruikt?
Kunststof meubilair wordt ook gebruikt voor producten zoals decoratieve loungestoelen, bekleding en tafels.

7. Waarom is er een stijgende vraag naar kunststof meubels?
Stijgende vraag naar kunststof meubels wordt gedreven door moderne levensstijlkeuzes en sociale trends, zoals buiten dineren, barbecues in de achtertuin en sociale bijeenkomsten.

8. Welke ontwikkelingslanden hebben een aanzienlijke adoptie van kunststof meubels?
Ontwikkelingslanden zoals India, China en Zuid-Afrika hebben een aanzienlijke adoptie van kunststof meubels.

9. Wat drijft het aantal consumenten om kunststof meubels online te kopen?
Wereldwijde proliferatie van online portals, gecombineerd met verhoogde aanbiedingen en kortingen, trekt een groot aantal consumenten aan om kunststof meubels via online kanalen te kopen.

10. Welke interessante ontwikkeling is er in de markt voor kunststof meubels?
Een interessante ontwikkeling is het gebruik van gerecyclede kunststof meubels, zoals meubels voor kinderen gemaakt van gerecycled plastic.

Key terms and jargon:
– CAGR: Compound Annual Growth Rate
– Polyvinylchloride (PVC): Een veelgebruikt materiaal in de kunststofindustrie.
– Adoptie van kunststof meubels: Het accepteren en gebruikmaken van kunststof meubels door consumenten.
– Proliferatie van online portals: De snelle verspreiding van online platforms en websites.
– Gerecyclede kunststof meubels: Meubels gemaakt van gerecycled plastic.

Related link:
Allied Market Research