Nieuwe trend: Meubelleveranciers breiden uit naar nieuwe productcategorieën

Met lagere verkopen en een moeilijk bedrijfsklimaat gedurende het grootste deel van het afgelopen jaar, hebben meubelleveranciers er alles aan gedaan om hun bestellingen op peil te houden. Voor velen betekende dit dat ze zich uitbreiden naar nieuwe productcategorieën. Hoewel dit zeker niet een definitieve lijst is, werpen we hier een blik op de vele bedrijven die het afgelopen jaar nieuwe productcategorieën hebben toegevoegd.

Legacy Classic|Modern, een leverancier van casegoods, waagde zich in de categorie van motion upholstery met de lancering van drie collecties op de markt in oktober. Het bedrijf heeft plannen om het assortiment uit te breiden naar minstens 11 collecties.

Martin Furniture, een importeur van casegoods en traditioneel leverancier van kantoormeubilair en entertainmentmeubels, betrad de eetcategorie op de markt in oktober. Het bedrijf introduceerde een dozijn collecties met een scala aan tafels, stoelen, buffetkasten en dressoirs. Dit is een grote stap voor Martin Furniture, omdat kantoormeubels niet de grootste categorie is in de winkels.

Howard Miller en Hekman Furniture gingen een iets uniekere richting uit en focusten op custom modulaire kasten, ook wel verwisselbare wandunits genoemd. In tegenstelling tot typische kasten kunnen de modulaire kasten van Howard Miller eenvoudig in huis verplaatst worden.

Twee merken van Hooker Furnishings breidden uit naar nieuwe categorieën. M betrad de eetcategorie op de markt in oktober, terwijl Drew & Jonathan accenten toevoegde via de Pulaski Furniture divisie.

Copeland Furniture, specialist in luxe houten meubels, voegde in oktober de categorie van stoffering toe aan hun assortiment. Het bedrijf lanceerde een driestukslijn gericht op hout. Ze zagen een kans om een bron van expertise te zijn voor retailers die gespecialiseerd zijn in houtbewerking, maar niet actief waren in de woonkamer categorie.

Direct-to-consumer stoffenbedrijf Sabai betrad in mei de categorie van tapijten, waarbij veel van hun nieuwe producten gemaakt zijn van gerecyclede en hergebruikte materialen.

Mavin, leverancier van slaapkamer- en eetkamermeubels, voegde categorie van ‘occasional’ meubels toe op de markt in april. Dit deden zij naar aanleiding van de vraag van klanten. Ze introduceerden drie collecties.

Artistica, leverancier van luxe casegoods en accentmeubels, betrad later in het jaar de stoffering categorie. Hun eerste assortiment bestond uit zes bankstijlen, vijf sectie-indelingen en zes draaistoelen, allemaal vernoemd naar actrices uit de jaren 40 tot 60, waaronder Natalie Wood, Liz Taylor en Veronica Lake.

Na een afwezigheid van drie jaar keerde Vaughan-Bassett terug naar de eetcategorie op de markt in oktober. Ze onthulden de Dovetail-collectie, die bestaat uit drie tafels in verschillende maten, drie stoelopties en drie afwerkingen.

Vilo Home betrad de stoffeerbranche in april. Ze introduceerden de Vilo Modern-lijn met vijf nieuwe stoffeermeubelsets, waaronder banken en sectionals met bouclé, chenille en linnen stoffen.

Legends Home, een leverancier van casegoods en matrassen, kondigde in 2022 aan dat ze in april zouden debuteren op het gebied van stoffering. De lancering omvatte 30 tot 35 nieuwe stoffeergroepen, waaronder motion-meubels.

Rugleverancier Surya breidde vorig jaar uit naar gestoffeerde meubels, casegoods, buitenmeubels en verlichting na de overnames van Global Views, RST brands en het merk Mitchell Gold + Bob Williams.

Een andere tapijtleverancier, Nourison Home, voegde huisaccessoires, beddengoed, textiel, verlichting en maatwerkitems toe aan hun assortiment.

Andere tapijtbedrijven, Unique Loom en Loloi, voegden kussens en andere decoratieve items toe. Volgens Loloi zullen tapijtmerken vermoedelijk uitbreiden naar andere nieuwe categorieën in de woningindustrie, vanwege de sterke overlap van klanten.

Ten slotte betrad bedden- en matrassenleverancier South Bay International de categorie van motion upholstery met een geïntegreerd bed. Het bedrijf, vooral bekend om zijn verstelbare bedbodems en matrassen, onthulde de gepatenteerde Enfinity Lounger motion sofa op de winter Las Vegas Market van dit jaar.

Laat me weten als ik er een gemist heb door een e-mail te sturen naar [email protected].

Met de daling van de verkoop en een moeilijk bedrijfsklimaat gedurende het grootste deel van het afgelopen jaar, hebben meubelleveranciers verschillende maatregelen genomen om hun bestellingen op peil te houden. Veel van deze bedrijven hebben besloten om nieuwe productcategorieën toe te voegen aan hun assortiment. Hieronder volgt een overzicht van enkele van deze bedrijven die het afgelopen jaar nieuwe productcategorieën hebben geïntroduceerd.

Legacy Classic|Modern, een leverancier van casegoods, heeft in oktober drie collecties op de markt gebracht in de categorie van motion upholstery. Het bedrijf heeft plannen om het assortiment uit te breiden naar minstens 11 collecties.

Martin Furniture, een importeur van casegoods en traditioneel leverancier van kantoormeubilair en entertainmentmeubels, heeft in oktober de eetcategorie betreden. Ze hebben een dozijn collecties geïntroduceerd met een scala aan tafels, stoelen, buffetkasten en dressoirs. Dit is een grote stap voor Martin Furniture, omdat kantoormeubels niet de grootste categorie zijn in de winkels.

Howard Miller en Hekman Furniture hebben zich gericht op custom modulaire kasten, ook wel verwisselbare wandunits genoemd. In tegenstelling tot typische kasten kunnen de modulaire kasten van Howard Miller eenvoudig in huis verplaatst worden.

Twee merken van Hooker Furnishings hebben hun assortiment uitgebreid naar nieuwe categorieën. M heeft in oktober de eetcategorie betreden, terwijl Drew & Jonathan accenten heeft toegevoegd via de Pulaski Furniture divisie.

Copeland Furniture, een specialist in luxe houten meubels, heeft in oktober de categorie van stoffering toegevoegd aan hun assortiment. Ze hebben een driestukslijn gelanceerd die gericht is op hout. Ze zagen een kans om een bron van expertise te zijn voor retailers die gespecialiseerd zijn in houtbewerking, maar niet actief waren in de woonkamer categorie.

Direct-to-consumer stoffenbedrijf Sabai heeft in mei de categorie van tapijten betreden. Veel van hun nieuwe producten zijn gemaakt van gerecyclede en hergebruikte materialen.

Mavin, een leverancier van slaapkamer- en eetkamermeubels, heeft in april de categorie van ‘occasional’ meubels toegevoegd. Dit deden ze naar aanleiding van de vraag van klanten. Ze hebben drie collecties geïntroduceerd.

Artistica, een leverancier van luxe casegoods en accentmeubels, heeft later in het jaar de stoffering categorie betreden. Hun eerste assortiment bestond uit zes bankstijlen, vijf sectie-indelingen en zes draaistoelen, allemaal vernoemd naar actrices uit de jaren 40 tot 60, waaronder Natalie Wood, Liz Taylor en Veronica Lake.

Vaughan-Bassett is na een afwezigheid van drie jaar teruggekeerd naar de eetcategorie. Ze hebben de Dovetail-collectie onthuld, die bestaat uit drie tafels in verschillende maten, drie stoelopties en drie afwerkingen.

Vilo Home heeft in april de stoffeerbranche betreden. Ze hebben de Vilo Modern-lijn geïntroduceerd met vijf nieuwe stoffeermeubelsets, waaronder banken en sectionals met bouclé, chenille en linnen stoffen.

Legends Home, een leverancier van casegoods en matrassen, heeft in april aangekondigd dat ze in april zouden debuteren op het gebied van stoffering. De lancering omvatte 30 tot 35 nieuwe stoffeergroepen, waaronder motion-meubels.

Rugleverancier Surya heeft vorig jaar uitgebreid naar gestoffeerde meubels, casegoods, buitenmeubels en verlichting na de overnames van Global Views, RST brands en het merk Mitchell Gold + Bob Williams.

Nourison Home, een andere tapijtleverancier, heeft huisaccessoires, beddengoed, textiel, verlichting en maatwerkitems toegevoegd aan hun assortiment.

Andere tapijtbedrijven, Unique Loom en Loloi, hebben kussens en andere decoratieve items toegevoegd. Volgens Loloi zullen tapijtmerken vermoedelijk uitbreiden naar andere nieuwe categorieën in de woningindustrie, vanwege de sterke overlap van klanten.

South Bay International, een leverancier van bedden en matrassen, heeft de categorie van motion upholstery betreden met een geïntegreerd bed. Het bedrijf, vooral bekend om zijn verstelbare bedbodems en matrassen, heeft de gepatenteerde Enfinity Lounger motion sofa onthuld op de winter Las Vegas Market van dit jaar.

Laat het ons weten als we iets over het hoofd hebben gezien door een e-mail te sturen naar [email protected].