Nieuwe Titel: De Revolutie van de Modulaire Sofa: 7th Avenue’s Nieuwe Benadering van de “Cloud Couch”

De “cloud couch” trend is nog steeds in volle gang, zelfs na bijna 10 jaar sinds de introductie van de Restoration Hardware Cloud Sofa. Op TikTok hebben de hashtags #cloudcouch en #cloudcouchdupe bijna één miljard views verzameld. Van massaretailers zoals Costco tot nieuwere merken zoals Sundays, een van onze winnaars van de Live Better Award 2023, heeft iedereen zijn eigen versie van de begeerde modulaire bank. Deze “dupes” lijken allemaal te voldoen aan de cloudachtige esthetiek: modulaire configuratie, diepe zittingen en fluffy kussens. Maar als bankenexperts vroegen we ons bij House Beautiful af: Kan een ander merk de cloud couch beter doen dan RH?

Als je dit artikel leest, heb je waarschijnlijk de recente opkomst gezien van de interpretatie van 7th Avenue van deze trend. Deze meubelzaak beweert dat hun modulaire sectiebank “veel meer functies biedt, tegen een nog betere prijs” dan de versie van RH. Onlangs kreeg ik de kans om het zelf te ervaren. Het vinden van een geschikte bank voor je appartement kan in New York net zo’n uitdaging zijn als het vinden van een appartement zelf. Ik heb alles gehad, van een Wayfair futon tot een IKEA loveseat en een West Elm sectiebank, afhankelijk van de beschikbare ruimte en het budget. Gelukkig biedt 7th Avenue banken in verschillende maten, dus of je nu de 3-delige modulaire chaise sectiebank nodig hebt, zoals ik voor mijn kleine ruimte, of een grotere versie voor filmavonden in de kelder, er is een optie voor jou.

Mijn versie meet 94″ L x 69″ D x 24″ H en ik koos voor de kleur “Natural White” en de stevigheid van de rugkussens “Medium Soft”.Een groot voordeel van modulaire banken is dat ze gemakkelijk in een lift passen, vooral als je in een appartementencomplex in New York City woont. Mijn 3-delige sectiebank kwam gedemonteerd in acht dozen, wat geen enkele hinder veroorzaakte bij het transporteren naar mijn kleine woonkamer. Ongeacht waar je woont, de mogelijkheid om deze bank uit elkaar te halen maakt de bezorging en toekomstige verhuizingen een fluitje van een cent.

Hoewel ik meestal zelf mijn meubels in elkaar zet, bood 7th Avenue aan om de montagekosten te dekken. Het was een luxe om achterover te leunen en te ontspannen terwijl iemand anders het werk deed, vooral gezien mijn gebrek aan spierkracht. Het kostte minder dan een uur om de sectiebank in elkaar te zetten, en mijn favoriete moment was toen de monteur een stoomapparaat tevoorschijn haalde om alle stoffen rimpels weg te werken. Het enige probleempje was dat bij aankomst een van de kussenslopen ontbrak, maar de monteur meldde dit aan 7th Avenue voordat hij vertrok en zij hebben mij de volgende dag een nieuwe opgestuurd.

Wat betreft comfort en prestaties heb ik deze sectiebank nu al meer dan drie maanden in gebruik. Ik heb waarschijnlijk meer tijd op deze bank doorgebracht dan de meeste andere reviewers. Voor deze beoordeling zal ik het comfort en de prestaties in verschillende scenario’s bespreken waarvoor je deze sectiebank ook zou kunnen gebruiken.

Wat betreft het loungen alleen: Het is niet echt mogelijk om rechtop te zitten op deze bank, maar dat is eigenlijk ook niet de bedoeling van de “cloud couch” vibe. De kussens zijn zacht maar bieden voldoende ondersteuning, zodat je erin kunt wegzakken maar toch zelfstandig kunt opstaan (wat erg belangrijk is als je alleen woont). Ondanks maandenlang intensief gebruik zijn de kussens nog steeds stevig en is er geen doorzakken merkbaar, zelfs niet op mijn favoriete plekje waar ik altijd zit.

Mijn absolute favoriete functie van deze sectiebank is de verplaatsbare ottoman. Voorheen voelde ik me schuldig als ik vrienden over had om een film te kijken en ik de felbegeerde chaise op mijn oude sectiebank opeiste. Maar nu ben ik een geweldige gastvrouw die haar ottoman naar het midden van de bank schuift, zodat we allebei van ultiem comfort kunnen genieten. Omdat mijn kleine ruimte de 3-delige sectiebank vereist, kan ik comfortabel niet meer dan drie mensen laten zitten. Maar als je ruimte hebt voor een van de grotere configuraties, dan heb je de ultieme bank voor een slaapfeestje.

Wat betreft dutjes en/of slapen: Ik heb de neiging om in slaap te vallen tijdens het kijken naar een populaire serie. Dit is waar mijn enige klacht over het comfort om de hoek komt kijken. Ondanks dat de kussens voldoende ondersteuning bieden, is het niet genoeg voor mij om langdurig op te slapen zonder een beetje stijf wakker te worden. Ik heb last van rug- en heuppijn en zou eigenlijk nergens anders dan op mijn Saatva Rx moeten slapen. Onlangs heb ik echter een vriend laten overnachten op de sectiebank voor een paar nachten, en er waren geen klachten. Ik kan dus niet met zekerheid zeggen of je wel of niet op deze sectiebank moet slapen. Ik wil je er echter aan herinneren dat er veel betere plekken zijn om te slapen. Bij House Beautiful noemen we ze matrassen.

Wat betreft het schoonmaken en onderhouden van je sectiebank: Omdat ik

De cloud couch-trend is nog steeds populair, zelfs na bijna 10 jaar sinds de introductie van de Restoration Hardware Cloud Sofa. Op TikTok hebben de hashtags #cloudcouch en #cloudcouchdupe bijna één miljard views verzameld. Veel merken hebben hun eigen versie van de begeerde modulaire bank, met een cloudachtige esthetiek, zoals modulaire configuratie, diepe zittingen en fluffy kussens. House Beautiful heeft zich afgevraagd of een ander merk de cloud couch beter kan doen dan RH.

Een van de nieuwe interpretaties van deze trend is te vinden bij 7th Avenue. Deze meubelzaak beweert dat hun modulaire sectiebank “veel meer functies biedt, tegen een nog betere prijs” dan de versie van RH. De auteur heeft zelf ervaren hoe het is om deze bank in haar appartement te hebben. 7th Avenue heeft banken in verschillende maten, dus er is een optie voor elke ruimte.

De sectiebank van 7th Avenue is modulair en kan gemakkelijk in een lift worden vervoerd. Het komt gedemonteerd aan en de montage is eenvoudig. De author’s favorite moment was toen de monteur een stoomapparaat gebruikte om alle stoffen rimpels weg te werken. Er was echter een klein probleem met een ontbrekende kussensloop, maar dit werd snel opgelost door 7th Avenue.

Wat betreft comfort en prestaties heeft de auteur de sectiebank al meer dan drie maanden in gebruik. De kussens zijn zacht maar bieden voldoende ondersteuning. De author noemt de verplaatsbare ottoman als haar favoriete functie, omdat deze het comfort voor meerdere personen mogelijk maakt.

Voor dutjes en/of slapen is de comfort van de sectiebank misschien niet voldoende voor langdurig slapen, maar het is mogelijk om er een paar nachten op door te brengen. De auteur benadrukt echter dat er betere opties zijn om te slapen, zoals matrassen.

Wat betreft het schoonmaken en onderhouden van de sectiebank, wordt er niet specifiek ingegaan op dit onderwerp in het artikel.

Belangrijke woorden/jargon:

– Cloud couch: Trend van modulaire banken met een cloudachtige esthetiek, gekenmerkt door modulaire configuratie, diepe zittingen en fluffy kussens.
– Dupe: Een alternatieve versie of imitatie van een product.
– Restoration Hardware: Een meubel- en woonartikelenwinkel.
– TikTok: Een populaire social media-app voor het maken en delen van korte video’s.
– RH: Afkorting voor Restoration Hardware.
– Costo: Een massaretailer.
– Sundays: Een nieuw merk dat modulaire banken aanbiedt.

Gerelateerde links:
Restoration Hardware
Costco
Sundays