Nieuwe Meubelcollectie voor Dementiezorg Gelanceerd

Furncare, een gespecialiseerde meubelleverancier, heeft een nieuwe meubelcollectie ontwikkeld voor mensen met dementie. De Remini Dementia Collectie is ontwikkeld in samenwerking met academici en zorgprofessionals, nadat onderzoek had aangetoond dat mensen met dementie vaak te maken krijgen met problemen op het gebied van geheugen en perceptie, ook wel ‘visuospatiale moeilijkheden’ genoemd.

Het is bekend dat een rommelige of felgekleurde omgeving verwarring en frustratie kan veroorzaken bij mensen met dementie. Daarentegen kan een gebrek aan contrast dezelfde effecten hebben. Het is moeilijk om de juiste balans te vinden, maar met de nieuwe meubelcollectie is het mogelijk om optimale niveaus te bereiken.

De collectie bevat speciaal ontworpen slaapkamerinterieurs met vier verschillende stijlen om aan individuele smaken en voorkeuren te voldoen. Het meubilair is voorzien van uitsparingen in de zachte sluitende deuren en laden, zodat mensen kunnen zien wat erin zit zonder ze te openen. Daarnaast zijn er eenvoudige handgrepen en grote handvatten om de laden mee te openen.

De Remini-meubels hebben veilig afgeronde hoeken en zijn afgewerkt in contrasterende kleuren en texturen. De bekleding maakt gebruik van contrasterende stoffen en de kussens hebben zelfs contrast piping om gebruikers te helpen bij het verwerken van vormen en randen. Alle stoffen zijn brandwerend, water- en vlekbestendig.

Naarmate we ouder worden, hebben we meer licht nodig om te kunnen zien. Voor mensen met dementie zijn de ‘Light Reflective Values (LRV)’ belangrijk. Dit meet hoeveel licht wordt gereflecteerd of geabsorbeerd door een oppervlak. Voldoende contrast tussen oppervlakken kan helpen bij visuospatiale verwerking. Een verschil van minimaal 30 punten tussen aangrenzende objecten is nodig voor een positief effect. Minder contrast kan juist het tegenovergestelde effect hebben.

De Remini Dementia Collectie bevat samengestelde interieurs en vermeldt de LRV-waarden voor elk item. Er worden zelfs aanbevelingen gedaan voor bijpassende wand- en vloerbedekking om een perfect uitgebalanceerd interieur te creëren voor mensen met dementie.

Furncare is opgericht door meubelmaker Jonathan Southall in 1992 en richtte zich aanvankelijk op algemene meubels. In 2004 werd het merk omgedoopt tot Furncare en richtte het zich specifiek op de specialistische behoeften van de zorgsector. In 2020 ontving Furncare de ISO9001-accreditatie en breidde het zijn vloot van bezorgvoertuigen uit om een nationale distributieservice met een ‘white glove’-behandeling aan te bieden.

FAQ

Wat is de Remini Dementia Collectie?
De Remini Dementia Collectie is een nieuwe meubelcollectie ontwikkeld door Furncare, een gespecialiseerde meubelleverancier. De collectie is speciaal ontworpen voor mensen met dementie en is tot stand gekomen in samenwerking met academici en zorgprofessionals.

Waarom is de Remini Dementia Collectie ontwikkeld?
De collectie is ontwikkeld omdat onderzoek heeft aangetoond dat mensen met dementie vaak te maken krijgen met problemen op het gebied van geheugen en perceptie, ook wel ‘visuospatiale moeilijkheden’ genoemd. De juiste omgeving en meubels kunnen helpen bij het verminderen van verwarring en frustratie bij deze mensen.

Welke problemen kunnen optreden bij mensen met dementie in een rommelige omgeving?
Een rommelige omgeving kan verwarring en frustratie veroorzaken bij mensen met dementie.

Hoe kan een gebrek aan contrast effect hebben op mensen met dementie?
Een gebrek aan contrast kan dezelfde effecten van verwarring en frustratie hebben bij mensen met dementie. Het is dus belangrijk om de juiste balans te vinden.

Wat zijn de kenmerken van de Remini-meubels?
De Remini-meubels hebben veilig afgeronde hoeken en zijn afgewerkt in contrasterende kleuren en texturen. Ze zijn voorzien van zachte sluitende deuren en laden met uitsparingen, eenvoudige handgrepen en grote handvatten.

Wat zijn Light Reflective Values (LRV)?
Light Reflective Values (LRV) meten hoeveel licht wordt gereflecteerd of geabsorbeerd door een oppervlak. Voor mensen met dementie zijn LRV-waarden belangrijk, omdat voldoende contrast tussen oppervlakken kan helpen bij visuospatiale verwerking.

Hoe kan de Remini Dementia Collectie helpen bij visuospatiale verwerking?
De Remini Dementia Collectie bevat samengestelde interieurs met vermelding van de LRV-waarden voor elk item. Hiermee kunnen mensen met dementie een perfect uitgebalanceerd interieur creëren dat helpt bij visuospatiale verwerking.

Wie heeft Furncare opgericht en wanneer?
Furncare is opgericht door meubelmaker Jonathan Southall in 1992.

In welke sector richt Furncare zich specifiek?
Furncare richt zich specifiek op de specialistische behoeften van de zorgsector.

Welke accreditatie heeft Furncare ontvangen en wanneer?
Furncare heeft in 2020 de ISO9001-accreditatie ontvangen.

Welke bezorgservice biedt Furncare aan?
Furncare heeft zijn vloot van bezorgvoertuigen uitgebreid om een nationale distributieservice met een ‘white glove’-behandeling aan te bieden.

Related links:
Furncare (hoofddomein)