Nieuwe Interpretatie van Oud Vakmanschap: De Glaswerkkunst van Alyssa Kapito

De glaswerkkunst van Alyssa Kapito is een eerbetoon aan de Italiaanse meester Carlo Scarpa, maar met een moderne twist. Alyssa Kapito, een bekende interieurdesigner uit New York, is al jaren gefascineerd door het werk van Scarpa en zijn samenwerking met Venini in de 20e eeuw. Toen Marcantonio Brandolini d’Adda van het Murano-atelier Laguna B met het idee kwam voor een samenwerking, greep Kapito de kans aan om Scarpa’s geliefde bollicine techniek nieuw leven in te blazen.

De bollicine techniek geeft het glaswerk een unieke uitstraling, waarbij kleine bubbels schitteren in het dikke glas. Na enige experimenten slaagden Kapito en haar team erin om vier verschillende vormen te creëren in de kleuren groen, beige en grijs. Deze limited-edition werken zullen binnenkort te zien zijn in Kapito’s eigen galerij in Manhattan, naast verzamelobjecten uit het verleden.

Kapito is al bezig met het bedenken van verschillende toepassingen voor de vazen in haar ontwerpprojecten. Ze ziet ze bijvoorbeeld al op een sokkel of een console in de foyer staan, perfect voor grote, romantische bloemstukken.

Met haar eerste monografie die binnenkort verschijnt en haar vernieuwende interpretatie van het glaswerk van Scarpa, bewijst Alyssa Kapito dat vakmanschap en creativiteit hand in hand gaan. Haar moderne twist op een klassieke techniek geeft het glaswerk een hedendaagse uitstraling en biedt een frisse kijk op oude ambachten. Alyssa Kapito heeft een blijvende indruk achtergelaten in de wereld van interieurdesign, en haar glaswerkkunst is daar een perfect voorbeeld van.

Bron: annsacks.com – Hannah Martin

Veelgestelde vragen (FAQ):

1. Wat is de glaswerkkunst van Alyssa Kapito?
De glaswerkkunst van Alyssa Kapito is een eerbetoon aan de Italiaanse meester Carlo Scarpa, maar met een moderne twist. Kapito heeft de geliefde bollicine techniek van Scarpa nieuw leven ingeblazen.

2. Wat is de bollicine techniek?
De bollicine techniek geeft het glaswerk een unieke uitstraling, waarbij kleine bubbels schitteren in het dikke glas.

3. Welke vormen en kleuren zijn er gecreëerd?
Alyssa Kapito en haar team zijn erin geslaagd om vier verschillende vormen te creëren in de kleuren groen, beige en grijs.

4. Waar zullen de limited-edition werken te zien zijn?
De limited-edition werken zullen binnenkort te zien zijn in Kapito’s eigen galerij in Manhattan, naast verzamelobjecten uit het verleden.

5. Waar ziet Alyssa Kapito toepassingen voor de vazen?
Alyssa Kapito is al bezig met het bedenken van verschillende toepassingen voor de vazen in haar ontwerpprojecten. Ze ziet ze bijvoorbeeld al op een sokkel of een console in de foyer staan, perfect voor grote, romantische bloemstukken.

Definities:

– Alyssa Kapito: een bekende interieurdesigner uit New York.
– Carlo Scarpa: een Italiaanse meester in glaswerkkunst.
– Bollicine techniek: een techniek waarbij kleine bubbels schitteren in het dikke glas.

Gerelateerde links:
alyssakapito.com (Website van Alyssa Kapito)
murano-laguna-b.com (Website van het Murano-atelier Laguna B)
annsacks.com (Bronartikel)