Nieuw Leven: Van Gevallen Bomen naar Meubels

PORTLAND, Oregon – Het is al een maand geleden dat we getuige waren van onze recordbrekende sneeuw- en ijzelstorm. Een gebeurtenis die duizenden mensen zonder stroom zette en honderden bomen neerhaalde. Maar wat gebeurt er met al die omgevallen bomen? Nou, één bedrijf heeft een manier gevonden om sommige van die bomen om te zetten in meubels.

ECO-PDX is verscholen in het industriegebied van Northwest Portland. Eigenaar Eugene Park werkt samen met leveranciers om hem te helpen omgevallen bomen te verzamelen.

“We werken samen met veel architectenbureaus, aannemers en ontwerpen en bouwen ruimtes”, aldus Park.

Het proces van het verzamelen van de bomen en het hergebruiken van het hout gebeurt echter niet van de ene op de andere dag. Park zegt dat het maanden tot een paar jaar kan duren voordat het hout meubels wordt. Het moet eerst worden gezaagd en gedroogd voordat het gebruikt kan worden.

Park heeft in de loop der jaren een deel van het gerecupereerde hout omgetoverd tot prachtige meubelstukken. Veel van de projecten worden gebruikt voor alles, van banken tot tafelbladen. Hij zei dat zijn bedrijf ook tafels en zelfs badkamervaniteiten heeft gemaakt van omgevallen bomen.

Zolang we nog actief weer zien, zal Eugene en zijn team de komende jaren druk bezig zijn met de bomen die in januari zijn omgevallen.

De stad Portland gebruikt ook een aantal van die omgevallen bomen voor projecten voor milieurestauratie, en ze geven ook een aantal bomen aan de Oregon Zoo voor gebruik in dierenverblijven.

FAQ:

1. Wat doet ECO-PDX?
ECO-PDX verzamelt omgevallen bomen en zet ze om in meubels.

2. Wie werkt er samen met ECO-PDX om omgevallen bomen te verzamelen?
ECO-PDX werkt samen met architectenbureaus, aannemers en ontwerpers om omgevallen bomen te verzamelen.

3. Hoelang duurt het voordat het hout meubels wordt?
Het proces van het verzamelen van de bomen en het hergebruiken van het hout kan enkele maanden tot een paar jaar duren voordat het hout gebruikt kan worden voor meubels.

4. Wat voor soort meubels maakt ECO-PDX van het gerecupereerde hout?
ECO-PDX maakt verschillende soorten meubels, waaronder banken, tafels en zelfs badkamervaniteiten.

5. Wat doet de stad Portland met de omgevallen bomen?
De stad Portland gebruikt sommige van de omgevallen bomen voor projecten voor milieurestauratie en geeft ook een aantal bomen aan de Oregon Zoo voor gebruik in dierenverblijven.

Definities:

– Omgevallen bomen: Bomen die omver zijn gevallen als gevolg van een storm, in dit geval een sneeuw- en ijzelstorm.
– Gerecupereerd hout: Hout dat hergebruikt wordt van bijvoorbeeld omgevallen bomen, in plaats van nieuw hout te gebruiken.

Gerelateerde links:

ECO-PDX – Officiële website van ECO-PDX, het bedrijf dat omgevallen bomen omzet in meubels.
Portland Oregon – Officiële website van de stad Portland, waar meer informatie te vinden is over projecten voor milieurestauratie en andere initiatieven.