LIKHAYAN: Een Nieuwe Generatie Creativiteit

Een groep studenten van De La Salle-College of Saint Benilde (DLS-CSB) heeft onlangs een weekdurende tentoonstelling van functionele stoelen, koffie- en bijzettafels gelanceerd in de Ayala Malls, Manila Bay. Maar deze studenten gingen verder dan alleen maar meubels maken; ze lieten zich inspireren door andere Filipijnse kunstenaars.

Het project, genaamd LIKHAYAN: Creatives Supporting Creatives, bood de studenten een kans om hun creaties te presenteren en zich onder te dompelen in een echte leerervaring. Het werd een showcase van inventiviteit en vakmanschap.

Een panel van experts beoordeelde de deelnemers voor de Professional’s Choice Award op basis van verschillende criteria, zoals het toepassen van antropometrische en ergonomische normen, materiaalkeuze, vakmanschap en conceptuele vertaling. Het was een uitdagende taak om uit al het talent een winnaar te kiezen.

De derde plaats ging naar ‘Daloy’, een tafelstandaard ontworpen door Sharilee Encarnacion en Vannah Diestro. Dit stuk haalde inspiratie uit de unieke keramische vormen van keramist Rosa Mirasol. Het combineerde gmelina hout voor het tafelblad en de basis met metalen geweven gaas voor de zijden.

De Alon: Papasan Chair, ontworpen door Abyr Baculi en Phoebe Burce, werd bekroond als de Grand Prize-winnaar. Dit duurzame zitmeubel van rattan, hars, lazio stof en acaciahout werd geïnspireerd door kunstschilder Justin Velasquez’s sculptuur ‘Vitamin Sea: Sculpture 16’. Het creëerde een ontspannende sfeer en bracht de schoonheid van de oceaan tot leven.

Naast de Professional’s Choice Award was er ook de People’s Choice Award, waarbij gasten de kans kregen om te stemmen op hun favoriete ontwerpen. Het winnende ontwerp, genaamd ‘The Vessel Lounge Chair’, werd ontworpen door Ashley Alcantara en Klara Reyes en was geïnspireerd op het onconventionele aardewerk van ambachtsman EJ Espiritu.

De LIKHAYAN-expositie was een uitstekende gelegenheid voor deze jonge ontwerpers om hun vaardigheden en creativiteit te tonen. Ze werden begeleid door ervaren professionals, waaronder IDr. Regina Viola Cello-Caboborac, IDr. Justa Lardizabal, IDr. Khammile Manansala, IDr. Angie Lou Padernilla en IDr. Ed Chelsea Rimando.

Dit evenement markeert het begin van een nieuwe generatie creativiteit in de wereld van interieurontwerp. Met hun innovatieve benadering en inspirerende ontwerpen zullen deze jonge ontwerpers ongetwijfeld bijdragen aan de evolutie van de industrie. We kijken uit naar wat de toekomst in petto heeft voor deze getalenteerde individuen.

 • Wat is het project LIKHAYAN: Creatives Supporting Creatives?
  LIKHAYAN: Creatives Supporting Creatives is een project waarbij studenten van De La Salle-College of Saint Benilde de kans krijgen om hun creaties te presenteren en zich onder te dompelen in een echte leerervaring. Het project heeft geresulteerd in een weekdurende tentoonstelling van functionele stoelen, koffie- en bijzettafels in de Ayala Malls, Manila Bay.
 • Hoe werden de deelnemers beoordeeld voor de Professional’s Choice Award?
  Een panel van experts beoordeelde de deelnemers voor de Professional’s Choice Award op basis van verschillende criteria, zoals het toepassen van antropometrische en ergonomische normen, materiaalkeuze, vakmanschap en conceptuele vertaling.
 • Welke ontwerpen hebben prijzen gewonnen in de tentoonstelling?
  De derde plaats ging naar ‘Daloy’, een tafelstandaard ontworpen door Sharilee Encarnacion en Vannah Diestro. De Grand Prize-winnaar was de Alon: Papasan Chair, ontworpen door Abyr Baculi en Phoebe Burce. Het winnende ontwerp van de People’s Choice Award was ‘The Vessel Lounge Chair’, ontworpen door Ashley Alcantara en Klara Reyes.
 • Wie waren de inspiratiebronnen voor de ontwerpen?
  De ontwerpen werden geïnspireerd door andere Filipijnse kunstenaars, zoals keramist Rosa Mirasol, kunstschilder Justin Velasquez en ambachtsman EJ Espiritu.
 • Wie begeleidde de jonge ontwerpers tijdens het project?
  De jonge ontwerpers werden begeleid door ervaren professionals, waaronder IDr. Regina Viola Cello-Caboborac, IDr. Justa Lardizabal, IDr. Khammile Manansala, IDr. Angie Lou Padernilla en IDr. Ed Chelsea Rimando.
 • Wat wordt verwacht van deze jonge ontwerpers in de toekomst?
  Met hun innovatieve benadering en inspirerende ontwerpen zullen deze jonge ontwerpers ongetwijfeld bijdragen aan de evolutie van de interieurontwerpindustrie. We kijken uit naar wat de toekomst in petto heeft voor deze getalenteerde individuen.
 • Voor meer informatie over De La Salle-College of Saint Benilde, kunt u hier kijken.