Leggett & Platt Reports $138.6 Million Net Loss for 2023

Leggett & Platt, een gediversifieerde leverancier, heeft een nettoverlies van $138,6 miljoen gerapporteerd voor het boekjaar dat eindigde op 31 december. Dit betekent een omslag van 144% ten opzichte van de winst van $309,9 miljoen in het voorgaande jaar. De omzet voor het hele jaar daalde met 8% naar $4,7 miljard tegenover $5,1 miljard in fiscaal jaar 2022.

In lijn met interne uitdagingen in de bedden- en wooninrichtingssectoren heeft het bedrijf vorige maand aangekondigd dat het tussen de 15 en 20 fabrieken zal sluiten om kosten te besparen, voornamelijk in het segment van beddenproducten.

De verkoop van beddenproducten daalde in het vierde kwartaal met 14% naar $448,5 miljoen ten opzichte van $522,4 miljoen in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Voor het hele jaar bedroegen de verkopen in dit segment $1,97 miljard, een daling van 17% ten opzichte van de $2,36 miljard in het voorgaande jaar.

Ook in het segment meubels, vloeren en textiel daalde de verkoop. In het vierde kwartaal zakte de omzet met 6% naar $348,1 miljoen ten opzichte van $370,6 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Voor het hele jaar daalden de verkopen in dit segment met 11% naar $1,5 miljard tegenover $1,7 miljard in 2022.

Het bedrijf heeft echter positieve resultaten behaald in het segment gespecialiseerde producten, met een stijging van de verkoop met 5% in het vierde kwartaal en een sprong van 14% voor het hele jaar.

“We nemen maatregelen om een meer gefocuste en flexibele organisatie te creëren, met een assortiment producten en een operationele structuur die aansluit bij de markten die we bedienen”, aldus Mitch Dolloff, president en CEO. “Deze initiatieven zullen naar verwachting bijdragen aan de groei van onze belangrijke producten, de winstgevendheid verbeteren en verhoogde waarde creëren voor onze klanten en aandeelhouders.”

Leggett heeft haar richtlijnen voor 2024 bijgesteld op basis van de zwakke vraag van consumenten naar residentiële producten. De verwachte omzet zal tussen de $4,35 miljard en $4,65 miljard liggen, een daling van 2% tot 8% ten opzichte van het huidige jaar. De verkoop van bedden wordt verwacht met een hoog enkelcijferige percentage te dalen, terwijl de verkoop van meubels, vloeren en textiel slechts met een laag enkelcijferig percentage zal dalen. De verwachte winst per aandeel ligt tussen de 95 cent en $1,25.

“We blijven rekening houden met zwakke vraag vanuit de residentiële eindmarkten”, aldus Dolloff. “Onze maatregelen om de operationele efficiëntie van onze bedrijven te verbeteren, de kasstroom te stimuleren en ons herstructureringsplan uit te voeren, stellen ons in staat om de uitdagingen op korte termijn het hoofd te bieden en ons beter te positioneren voor langdurig succes. We blijven gefocust op het behouden van onze investeringswaardige kredietbeoordeling, het beheer van de schuldhefboom en het evenwicht tussen blijvende investeringen in ons bedrijf voor toekomstige groei en ons trackrecord van dividenduitkeringen.”

Veelgestelde Vragen (FAQs)

1. Wat was het nettoverlies van Leggett & Platt voor het boekjaar dat eindigde op 31 december?
Leggett & Platt rapporteerde een nettoverlies van $138,6 miljoen voor het boekjaar dat eindigde op 31 december. Dit betekent een omslag van 144% ten opzichte van de winst van $309,9 miljoen in het voorgaande jaar.

2. Hoeveel fabrieken zal Leggett & Platt sluiten om kosten te besparen?
Leggett & Platt zal tussen de 15 en 20 fabrieken sluiten om kosten te besparen, voornamelijk in het segment van beddenproducten, als reactie op interne uitdagingen in de bedden- en wooninrichtingssectoren.

3. Hoeveel daalde de verkoop van beddenproducten in het vierde kwartaal en voor het hele jaar?
In het vierde kwartaal daalde de verkoop van beddenproducten met 14% naar $448,5 miljoen ten opzichte van $522,4 miljoen in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Voor het hele jaar bedroegen de verkopen in dit segment $1,97 miljard, een daling van 17% ten opzichte van het voorgaande jaar.

4. Wat was de daling in de verkoop van het segment meubels, vloeren en textiel?
In het vierde kwartaal daalde de omzet van het segment meubels, vloeren en textiel met 6% naar $348,1 miljoen ten opzichte van $370,6 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Voor het hele jaar daalden de verkopen in dit segment met 11% naar $1,5 miljard tegenover $1,7 miljard in 2022.

5. In welk segment heeft Leggett & Platt positieve resultaten behaald?
Leggett & Platt heeft positieve resultaten behaald in het segment gespecialiseerde producten, met een stijging van de verkoop met 5% in het vierde kwartaal en een sprong van 14% voor het hele jaar.

6. Wat zijn de bijgestelde richtlijnen voor 2024 van Leggett & Platt?
Op basis van de zwakke vraag van consumenten naar residentiële producten heeft Leggett & Platt haar richtlijnen voor 2024 bijgesteld. De verwachte omzet zal tussen de $4,35 miljard en $4,65 miljard liggen, een daling van 2% tot 8% ten opzichte van het huidige jaar. De verkoop van bedden wordt verwacht met een hoog enkelcijferige percentage te dalen, terwijl de verkoop van meubels, vloeren en textiel slechts met een laag enkelcijferig percentage zal dalen. De verwachte winst per aandeel ligt tussen 95 cent en $1,25.

7. Welke maatregelen neemt Leggett & Platt om een meer gefocuste en flexibele organisatie te creëren?
Leggett & Platt neemt maatregelen om een meer gefocuste en flexibele organisatie te creëren, met een assortiment producten en een operationele structuur die aansluit bij de markten die ze bedienen. Deze initiatieven zullen naar verwachting bijdragen aan de groei van belangrijke producten, de winstgevendheid verbeteren en verhoogde waarde creëren voor klanten en aandeelhouders.

Definities

– Nettoverlies: Het saldo van alle uitgaven en kosten minus de inkomsten en opbrengsten van een bedrijf gedurende een bepaalde periode.
– Omzet: De totale inkomsten die een bedrijf genereert uit de verkoop van goederen of diensten.
– Segment: Een specifiek deel of onderdeel van een bedrijf dat onafhankelijk kan worden geanalyseerd en geëvalueerd.
– Gespecialiseerde producten: Producten die uniek zijn en vaak een specifiek doel dienen.

Suggested related links:
1. Leggett & Platt
2. Investor Relations