Karat Home, gevestigd in Fort Worth, was een van de vele bedrijven die hun grootste klant verloren toen Pier 1 Imports in 2020 faillissement aanvroeg. Maar het bedrijf heeft niet stilgezeten en heeft nu voor $ 7,2 miljoen meubelretailer Z Gallerie gekocht, die uit faillissement kwam, met plannen om het bedrijf weer op te bouwen en Z Gallerie-winkels te openen in 2025.

De overname omvat niet alleen het Z Gallerie-merk, maar ook de voorraad, de e-commerce activiteiten en het magazijn in Gardena, Californië. Daarnaast heeft Karat Home 15 medewerkers overgenomen van Z Gallerie. Deze stap markeert Karat Home’s groei in de meubelsector en hun droom om zelf een retailer te worden.

Karat Home, een dochteronderneming van J&S Yard, een Chinese textiel- en meubelfabrikant, is in Texas terechtgekomen vanwege hun levering aan Pier 1 Imports en Bombay Co. Pier 1 Imports en Bombay waren beide gevestigd in Fort Worth en behoorden tot de populairste meubelretailers in de Verenigde Staten.

Het faillissement van Pier 1 was bijna fataal voor Karat Home, maar het bedrijf heeft zich weten aan te passen aan de veranderende markt. Tijdens de pandemie heeft Karat Home gebruik gemaakt van zijn supply chain in China en de nauwe logistiek met de Amerikaanse consument om rechtstreeks in de e-commerce business te stappen.

Met hun vier distributiecentra in de Verenigde Staten levert Karat Home nu direct aan klanten van grote Amerikaanse retailers, zoals Walmart, Target, Amazon en Wayfair. Ze zijn ook actief in de direct-to-consumer markt met hun merk Hulala Home, dat wordt verkocht op Amazon.

Door hun ervaring met het leveren van stoffen aan meubelfabrikanten en hun samenwerking met Wayfair heeft Karat Home waardevolle kennis opgedaan in de meubelsector en de e-commerce branche. Dit heeft geleid tot aanzienlijke groei van hun omzet.

Met de overname van Z Gallerie en hun plannen om winkels te openen in 2025, blijft Karat Home zich ontwikkelen en groeien in de meubelindustrie. Ondanks uitdagende tijden hebben ze hun wortels stevig in de gemeenschap van Fort Worth gevestigd en zien ze de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Veelgestelde vragen (FAQs):

1. Wat is Karat Home?
Karat Home is een bedrijf gevestigd in Fort Worth dat actief is in de meubelsector. Ze zijn een dochteronderneming van J&S Yard, een Chinese textiel- en meubelfabrikant.

2. Waarom heeft Karat Home meubelretailer Z Gallerie gekocht?
Karat Home heeft Z Gallerie gekocht na het faillissement van het bedrijf. Met deze overname willen ze het bedrijf herstellen en Z Gallerie-winkels openen in 2025.

3. Wat is inbegrepen in de overname van Z Gallerie door Karat Home?
De overname omvat het Z Gallerie-merk, voorraad, e-commerce activiteiten en het magazijn in Gardena, Californië. Bovendien heeft Karat Home 15 medewerkers overgenomen van Z Gallerie.

4. Hoe heeft Karat Home zich aangepast aan de veranderende markt tijdens de pandemie?
Tijdens de pandemie is Karat Home overgestapt naar directe verkoop via e-commerce. Ze maken gebruik van hun supply chain in China en nauwe logistiek met de Amerikaanse consument om rechtstreeks aan klanten van grote Amerikaanse retailers te leveren.

5. Welke Amerikaanse retailers werken samen met Karat Home?
Karat Home levert nu rechtstreeks aan klanten van grote Amerikaanse retailers, waaronder Walmart, Target, Amazon en Wayfair.

6. Welke kennis heeft Karat Home opgedaan in de meubelsector en e-commerce branche?
Door hun ervaring in het leveren van stoffen aan meubelfabrikanten en hun samenwerking met Wayfair, heeft Karat Home waardevolle kennis opgedaan in de meubelsector en de e-commerce branche.

7. Wat zijn de plannen van Karat Home na de overname van Z Gallerie?
Na de overname van Z Gallerie is Karat Home van plan om winkels te openen onder het Z Gallerie-merk in 2025. Dit toont aan dat het bedrijf blijft groeien en zich ontwikkelen in de meubelindustrie.

8. Waar is Karat Home gevestigd?
Karat Home is gevestigd in Fort Worth, Texas.

Gerelateerde links:
Z Gallerie (Hoofddomein van Z Gallerie)
Walmart (Hoofddomein van Walmart)
Target (Hoofddomein van Target)
Amazon (Hoofddomein van Amazon)
Wayfair (Hoofddomein van Wayfair)