Jaarlijkse Champagnestoelwedstrijd kondigt winnaars aan

De jaarlijkse Champagnestoelwedstrijd heeft haar winnaars bekendgemaakt. In het kader van deze wedstrijd moesten deelnemers een stoel maken met alleen de materialen die te vinden zijn in een champagnefles. Met meer dan 200 inzendingen heeft de wedstrijd $20.000 aan donaties gegenereerd.

Deze wedstrijd, die dit jaar al voor de 20e keer werd gehouden, wordt georganiseerd door het moderne woonmerk Design Within Reach (DWR) van MillerKnoll en Champagne Pommery, een Franse champagneproducent. Deelnemers moesten een stoel maken met alleen het folie, de kroonkurk, het metalen draad en de kurk van een champagnefles.

Op 7 februari werden de winnaars bekendgemaakt tijdens een viering in de New Yorkse studio van DWR. Er werden drie eerste plaatsen uitgereikt, elk goed voor een cadeaubon van $1.000 bij DWR. Daarnaast kregen twee runners-up elk een cadeaubon ter waarde van $750.

De prijzen werden uitgereikt in de categorieën Meest Origineel, Beste Gelijkenis (met een stoel die DWR verkoopt) en de Pommery-prijs. De winnaar in de categorie Meest Origineel was de Gaudi Chair, ontworpen door Alexa Minc. De Hand Chair van Aspen VanHooser werd door Champagne Pommery bekroond met de Pommery-prijs. De runners-up waren de LC4 Chaise Lounge Chair van Stephen Neale (Beste Gelijkenis) en de Wintery Apple Tree met een zwenkstoel van Evan Lorenzen (Meest Origineel).

De jury van de wedstrijd bestond uit:

– Ellen Van Dusen, ontwerper en oprichter van Dusen Dusen
– Erica Choi, creatief directeur en oprichter van Superegg
– Daniel Rauchwerger, medeoprichter van BoND Architecture
– Tze Chun, oprichter van Uprise Art
– Omar Nobil, vicepresident productontwerp en merkcreatie voor Design Within Reach

Ter ere van de wedstrijd heeft de MillerKnoll Foundation een donatie van $20.000 gedaan aan United States Artists, een non-profitorganisatie die kunstenaars ondersteunt en hun essentiële rol in de samenleving viert.

Meer lezen:

Champagnestoelwedstrijd: De Champagnestoelwedstrijd is een jaarlijks evenement waar deelnemers stoelen moeten maken met alleen materialen die te vinden zijn in een champagnefles. Het wordt georganiseerd door Design Within Reach (DWR) en Champagne Pommery.

Design Within Reach (DWR): Een modern woonmerk dat de Champagnestoelwedstrijd organiseert. Design Within Reach

Champagne Pommery: Een Franse champagneproducent die mede de Champagnestoelwedstrijd organiseert.

Folie: Het dunne materiaal dat om de kurk van een champagnefles zit.

Kroonkurk: De metalen dop bovenop de kurk van een champagnefles.

Metalen draad: Het dunne metalen draad dat rondom de kurk van een champagnefles zit.

Kurk: Het materiaal dat als afsluiting dient van de champagnefles.

Gaudi Chair: De winnaar in de categorie Meest Origineel van de Champagnestoelwedstrijd. Het is ontworpen door Alexa Minc.

Hand Chair: Een stoel ontworpen door Aspen VanHooser die de Pommery-prijs heeft gewonnen.

LC4 Chaise Lounge Chair: De stoel ontworpen door Stephen Neale die runner-up was in de categorie Beste Gelijkenis.

Wintery Apple Tree met een zwenkstoel: De stoel ontworpen door Evan Lorenzen die runner-up was in de categorie Meest Origineel.

United States Artists: Een non-profitorganisatie die kunstenaars ondersteunt en hun essentiële rol in de samenleving viert. United States Artists

Meer lezen: Voor meer informatie over de Champagnestoelwedstrijd en de winnaars kunt u hier kijken.