Hospice Niagara ontvangt subsidie ​​​​​​​voor vernieuwing van meubilair

Op dinsdag heeft lokale parlementslid Jennie Stevens Hospice Niagara bezocht om de resultaten te zien van een subsidie van $77,200 die de ontving van de Ontario Trillium Foundation (OTF). Deze subsidie is gebruikt om het meubilair in het hele gebouw te vervangen door nieuwe meubels die meer geschikt en veiliger zijn voor een hospice-instelling.

Het nieuwe meubilair, waaronder stoelen, fauteuils, banken en tafels, is gemaakt van stof die gemakkelijk schoon te maken is en duurzaam genoeg is om te voldoen aan de vereiste schoonmaakprotocollen voor infectiepreventie en -beheersing. Ondanks de functionaliteit biedt het ook een warm en comfortabel gevoel, net als thuis.

Een comfortabele en gastvrije sfeer is essentieel in een hospice en meubilair speelt een belangrijke rol bij het creëren van een vertrouwde en geruststellende ambiance voor mensen die palliatieve zorg ontvangen en hun families. Een kalme en vredige omgeving, waar familieleden kunnen samenkomen of rust kunnen vinden, is belangrijk voor het welzijn van iedereen. De nieuwe meubels omvatten slaapbanken in elke woonruimte voor overnachtende bezoekers; fauteuils in gedeelde ruimtes; loveseats, stoelen en een bureau in de ontvangsthal, en banken, tafels en stoelen in een grotere programmazaal.

“Ik ben erg enthousiast over wat deze subsidie betekent voor Hospice Niagara”, aldus Jennie Stevens, parlementslid voor St. Catharines. “Het is geweldig om te zien dat zo’n toegewijde organisatie beloond wordt in onze gemeenschap, en de steun van de Ontario Trillium Foundation is een grote overwinning voor ons allemaal in St. Catharines. Dankzij deze fondsen kan Hospice Niagara blijven doen waar ze goed in zijn – zorgen voor zorg en comfort wanneer dat het meest nodig is. Het herinnert ons eraan wat we kunnen bereiken wanneer we onze gemeenschap veilig stellen en onze buren ondersteunen.”

Hospice Niagara helpt al sinds 1993 mensen en gezinnen om goed te leven, vanaf het moment van diagnose tot aan palliatieve zorg en rouwverwerking. De programma’s en diensten zijn kosteloos en ondersteunen mensen in hun eigen huis, in de gemeenschap en in het hospice-verblijf.

De Ontario Trillium Foundation (OTF) heeft als missie om gezonde en levendige gemeenschappen in heel Ontario op te bouwen. Als agentschap van de provincie Ontario, en een van de toonaangevende financieringsstichtingen in Canada, heeft de OTF vorig jaar meer dan $110 miljoen geïnvesteerd in 1.022 gemeenschapsprojecten en partnerschappen. Bezoek otf.ca om meer te weten te komen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Wat is de subsidie die Hospice Niagara heeft ontvangen van de Ontario Trillium Foundation?
– Hospice Niagara heeft een subsidie van $77,200 ontvangen van de Ontario Trillium Foundation (OTF).

2. Waar is de subsidie voor gebruikt?
– De subsidie is gebruikt om het meubilair in het hele gebouw te vervangen door nieuwe meubels die meer geschikt en veiliger zijn voor een hospice-instelling.

3. Wat zijn de kenmerken van het nieuwe meubilair?
– Het nieuwe meubilair, waaronder stoelen, fauteuils, banken en tafels, is gemaakt van stof die gemakkelijk schoon te maken is en duurzaam genoeg is om te voldoen aan de vereiste schoonmaakprotocollen voor infectiepreventie en -beheersing. Het biedt ook een warm en comfortabel gevoel, vergelijkbaar met thuis.

4. Waarom is comfortabel en gastvrij meubilair belangrijk in een hospice?
– Een comfortabele en gastvrije sfeer is essentieel in een hospice, omdat het bijdraagt aan een vertrouwde en geruststellende ambiance voor mensen die palliatieve zorg ontvangen. Het creëert ook een kalme en vredige omgeving waar familieleden kunnen samenkomen of rust kunnen vinden, wat belangrijk is voor het welzijn van iedereen.

5. Welke nieuwe meubels zijn er in het hospice geplaatst?
– De nieuwe meubels omvatten slaapbanken in elke woonruimte voor overnachtende bezoekers, fauteuils in gedeelde ruimtes, loveseats, stoelen en een bureau in de ontvangsthal, en banken, tafels en stoelen in een grotere programmazaal.

6. Wat is de rol van Hospice Niagara?
– Hospice Niagara helpt al sinds 1993 mensen en gezinnen om goed te leven, vanaf het moment van diagnose tot aan palliatieve zorg en rouwverwerking. De programma’s en diensten zijn kosteloos en ondersteunen mensen in hun eigen huis, in de gemeenschap en in het hospice-verblijf.

7. Wat is de missie van de Ontario Trillium Foundation (OTF)?
– De missie van de OTF is om gezonde en levendige gemeenschappen in heel Ontario op te bouwen. Als agentschap van de provincie Ontario heeft OTF vorig jaar meer dan $110 miljoen geïnvesteerd in 1.022 gemeenschapsprojecten en partnerschappen.

Belangrijke termen:
– Ontario Trillium Foundation (OTF): Een financieringsstichting in Canada die als missie heeft om gezonde en levendige gemeenschappen in heel Ontario op te bouwen.
– Hospice: Een zorginstelling die palliatieve zorg biedt aan mensen met een levensbedreigende ziekte, gericht op het verlichten van symptomen en het bieden van comfort en ondersteuning.
– Palliatieve zorg: Zorg die gericht is op het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten met een levensbedreigende ziekte, door het verlichten van symptomen en het bieden van fysiek, emotioneel en spiritueel comfort.
– Infectiepreventie en -beheersing: Protocollen en maatregelen die worden genomen om de verspreiding van infecties te voorkomen en te beheersen binnen een zorginstelling.

Gerelateerde links:
Ontario Trillium Foundation: Bezoek de officiële website van de Ontario Trillium Foundation voor meer informatie over hun missie en financieringsprojecten.