Hedendaagse Ontwerpen Transformeren Een Appartement in Greenpoint

Toen de pandemie toesloeg in 2020, woonden Jeremy Silberberg en zijn echtgenoot Michael Worsek in Park Slope, en hun leven stond op het punt te veranderen. Dat jaar nam Silberberg, die fulltime voor Sachs Lindores werkte, afscheid van zijn baan en begon zijn eigen ontwerpbureau, Studio S II, met een vriendin uit zijn studietijd aan de RISD, Erica Sellers. Ze had zojuist meegedaan aan het eerste seizoen van het ontwerpwedstrijdprogramma van Ellen DeGeneres, Ellen’s Next Great Designer. “Ik werd uitgeschakeld voordat de laatste aflevering begon. Technisch gezien eindigde ik dus op de derde plaats?” zegt Sellers.

Toen Silberberg en Worsek in 2021 een appartement vonden in Greenpoint via Craigslist, verhuisden ze uit Park Slope. De noodzaak om deze nieuwe plek in te richten gaf Silberberg en Sellers de perfecte gelegenheid om te experimenteren. “Sinds we ons bedrijf zijn begonnen,” zegt Silberberg, “zijn we op zoek naar redenen om ons eigen werk te financieren!”

En dus ontwierpen ze verschillende stukken, waaronder de surrealistische Artiodactyl Floor Lamp in de slaapkamer, die bestaat uit twee cilindrische metalen lussen bedekt met verlicht (nep)bont. De Monolith Wardrobe van geborsteld roestvrij staal was ontworpen uit noodzaak, omdat er geen kasten in de slaapkamer waren. “Ik koos voor iets straks en monolithisch,” zegt Silberberg. “Er is iets zo filmisch aan een rechthoekige prisma. Het geeft me een Kubrick-achtig gevoel.” Hij combineerde dat met “de meest weelderige spiegel die ik kon vinden”, een Louis XVI vergulde spiegel, omdat hij dacht: “Wat zou er gek uitzien met een minimalistische metalen monoliet?” Het kleurenpalet van de slaapkamer, merkt Silberberg op, “was geïnspireerd op een uitzicht op de horizon van de prairieweiden vanuit een vliegtuig toen ik op de luchthaven van Denver landde. Het had net geregend en de wolken waren stormachtig grijs.”

Hij creëerde de op maat gemaakte gouden zijden fluwelen throw en de Viso mohair deken in complementaire tinten. Dan zijn er nog familiestukken, zoals het levendig bedrukte kleed in de woonkamer, ontworpen door de grootmoeder van Worsek, die interieurontwerper was in Chicago. “Ze heeft het ontworpen met Edward Fields in de jaren ’80, en was duidelijk moedig.” Er zijn ook eigenaardige verrassingen, zoals de pasteltekening boven de bank die oorspronkelijk aan de vloer van het voormalige appartement van het stel was vastgeplakt. “Het werd een soort kaart voor iedereen die onze gang doorliep,” zegt Silberberg.

“De timing kwam goed uit” voor de verhuizing en het nieuwe bedrijf, merkte Silberberg op.

“We hebben de kans gegrepen om iets nieuws te bouwen,” zegt Sellers.

Voor de schuimrubberen poefs voor de open haard zei Silberberg: “We hebben onze Coupled Salt and Pepper Mills uitvergroot om een paar poefs te maken.” De Double Vision Chair is een ontwerp van Studio S II, gemaakt van walnoot en chroom.

Veelgestelde vragen (FAQ):

1. Wie zijn Jeremy Silberberg en Michael Worsek?
Jeremy Silberberg en Michael Worsek waren woonachtig in Park Slope toen de pandemie toesloeg in 2020. Silberberg werkte fulltime voor Sachs Lindores en besloot dat jaar zijn eigen ontwerpbureau, Studio S II, te beginnen. Worsek is zijn echtgenoot.

2. Wat is Studio S II?
Studio S II is het ontwerpbureau dat Jeremy Silberberg heeft opgericht met zijn vriendin uit zijn studietijd aan de RISD, Erica Sellers. Ze hebben verschillende ontwerpen gemaakt voor hun eigen appartement in Greenpoint en experimenteren met verschillende stukken.

3. Welke stukken hebben ze ontworpen voor hun appartement?
Ze hebben verschillende stukken ontworpen, waaronder de surrealistische Artiodactyl Floor Lamp, gemaakt van twee cilindrische metalen lussen bedekt met verlicht (nep)bont. Ze hebben ook de Monolith Wardrobe ontworpen, een kast van geborsteld roestvrij staal, omdat er geen kasten in de slaapkamer waren.

4. Waarom koos Jeremy Silberberg voor het ontwerp van de Monolith Wardrobe?
Jeremy Silberberg koos voor een strak en monolithisch ontwerp voor de Monolith Wardrobe omdat hij geïnspireerd was door Kubrick-achtige films. Hij combineerde dit met een Louis XVI vergulde spiegel om te zorgen voor een interessante combinatie van minimalistisch metaal en luxe.

5. Welke kleuren werden gebruikt in de slaapkamer?
Het kleurenpalet van de slaapkamer was geïnspireerd op een uitzicht op de horizon van de prairieweiden vanuit een vliegtuig toen Jeremy Silberberg op de luchthaven van Denver landde. Het had net geregend en de wolken waren stormachtig grijs.

6. Zijn er familiestukken in het appartement?
Ja, er zijn familiestukken in het appartement, zoals een levendig bedrukt kleed ontworpen door de grootmoeder van Michael Worsek, die interieurontwerper was in Chicago.

7. Wat is de Double Vision Chair?
De Double Vision Chair is een ontwerp van Studio S II, gemaakt van walnoot en chroom.

Gerelateerde links:

Sachs Lindores
Ellen’s Next Great Designer
Rhode Island School of Design (RISD)