Goedkope meubels: is HomeGoods altijd de meest betaalbare optie?

TikTok-beroemdheid Christina Clericuzio (@flipdaddie) deelde een video waarin ze verschillende imitaties vond op Amazon die sterk leken op vondsten bij HomeGoods en Anthropologie. Haar video heeft tot nu toe meer dan 250.000 views gekregen.

In haar video zei Clericuzio: “HomeGoods gaat achter me aan komen na deze video. Deze opbergkast vond ik bij HomeGoods voor $400, maar op Amazon werd hij verkocht voor slechts $300.”

Ze liet ook een draaistoel zien bij HomeGoods voor ongeveer $400, die ze op Amazon vond voor $240. Een lamp van HomeGoods kostte $228 bij Anthropologie, maar was slechts $51 op Amazon. En een opbergkast van bijna $2.700 bij Anthropologie kostte slechts $645 op Amazon.

Volgens de website van HomeGoods is het een retailer voor outletprijzen, wat betekent dat ze producten verkopen met steile kortingen, soms 20% tot 60% onder de prijzen van warenhuizen, zo meldt Harvard Business Review. Deze winkels hebben soms goederen “bestaande uit merk- en ontwerplabels die bestaan uit overproductie, uitverkoop of beschadigde goederen.”

House Digest meldt dat hoewel sommige items van Anthropologie prijzig kunnen zijn, online recensies aantonen dat hun meubels niet altijd de prijs waard zijn.

Amazon is onderdeel van een groot netwerk van e-commerce meubelverkopers. The New York Times meldde in 2022 dat Amazon twee eigen meubelmerken heeft, Rivet en Stone & Beam. Snelle meubels kunnen mensen een betaalbare optie bieden om hun huizen in te richten.

Sommige commentatoren waardeerden Clericuzio’s inspanningen. Toch waren sommige kijkers sceptisch dat Amazon op de lange termijn betere deals biedt.

“Ik heb gemerkt dat de imitaties van HomeGoods identiek zijn, maar Amazon verkoopt vaak minder goede kopieën,” zei gebruiker @kburrcollege45.

“De verzendkosten van sommige Amazon-artikelen zijn belachelijk. Ik geef er de voorkeur aan het kant-en-klaar geassembleerd te kopen,” zei gebruiker @__bl00s0m143__.

Maar te midden van alle kritiek prezen velen Clericuzio voor het behartigen van de belangen van mensen hun portemonnee.

“Meid, luister niet naar de haters, ik waardeer je!” zei gebruiker Jennifer David Gareiss (@jenbird229).

FAQ-sectie:

Q: Wat heeft Christina Clericuzio gedeeld in haar video op TikTok?
A: Christina Clericuzio deelde een video waarin ze verschillende imitaties vond op Amazon die sterk leken op vondsten bij HomeGoods en Anthropologie.

Q: Hoeveel views heeft de video van Clericuzio tot nu toe gekregen?
A: De video heeft tot nu toe meer dan 250.000 views gekregen.

Q: Wat was de prijsvergelijking tussen de items van HomeGoods en Anthropologie en de items op Amazon?
A: Clericuzio vond een opbergkast bij HomeGoods voor $400, maar op Amazon werd het verkocht voor slechts $300. Ze vond ook een draaistoel bij HomeGoods voor ongeveer $400, die ze op Amazon vond voor $240. Een lamp van HomeGoods kostte $228 bij Anthropologie, maar was slechts $51 op Amazon. Een opbergkast van bijna $2.700 bij Anthropologie kostte slechts $645 op Amazon.

Q: Wat is HomeGoods?
A: HomeGoods is een retailer voor outletprijzen die producten verkoopt met steile kortingen, soms 20% tot 60% onder de prijzen van warenhuizen. Deze winkels hebben vaak goederen “bestaande uit merk- en ontwerplabels die bestaan uit overproductie, uitverkoop of beschadigde goederen.”

Q: Welke meubelmerken heeft Amazon?
A: Amazon heeft twee eigen meubelmerken, Rivet en Stone & Beam.

Belangrijke termen en jargon:

– TikTok-beroemdheid: Een persoon die beroemdheid heeft bereikt door het maken en delen van video’s op het sociale mediaplatform TikTok.
– Imitaties: Nagemaakte versies van bepaalde items of producten.
– HomeGoods: Een retailer voor outletprijzen die producten verkoopt met steile kortingen.
– Anthropologie: Een winkelketen die kleding, accessoires, huisdecoratie en meubels verkoopt.
– E-commerce: Het kopen en verkopen van goederen en diensten via internet.
– Meubelverkopers: Bedrijven of personen die meubels verkopen.

Gerelateerde links:
HomeGoods
Anthropologie
Amazon