Het lijkt erop dat de Scandi-stijl geen tekenen van vertraging vertoont, met de minimalistische trend die onze keukens tot onze slaapkamers overneemt. Eva Longoria springt op de Scandi-trein met haar eigen twist aan het felbegeerde design in haar eetkamer – en we vinden het geweldig.

De actrice plaatste een foto van haar minimalistische houten eetset, met een tafel en stoelen in een lichte afwerking, passend bij haar houten panelen glazen deuren en ingelijste schilderijen. Tijdens de winter, wanneer gezelligheid een prioriteit is, wordt deze Scandinavische decoratie nog begeerlijker met warme en eenvoudige elementen om in huis te integreren. Het is echter geen verrassing dat het in de smaak valt bij experts.

‘Scandinavisch design heeft de neiging om duurzaamheid, eenvoud en soberheid te prioriteren boven de drang om bij te blijven met de laatste interieurtrends of nieuwste must-have items,’ zegt Catharina Björkman, Scandinavisch interieurdeskundige bij Contura. ‘Dergelijke prioriteiten weerspiegelen bredere Scandinavische filosofieën zoals lagom, een concept geworteld in de overtuiging dat balans en matiging centraal staan ​​in geluk, en friluftsliv, dat het belang (en de voordelen) benadrukt van tijd doorbrengen in de natuur. Het is daarom niet verrassend dat Scandinavische huizen vaak natuurlijke, minimalistische en tijdloze interieurs hebben, met de overtuiging dat al deze elementen zullen helpen om een ​​gelukkige, vredige omgeving te bevorderen, perfect voor thuis – dat als een toevluchtsoord moet fungeren.’

Natuurlijk houten meubilair, zoals Eva’s tafel en stoelen, versterkt de rustige ambiance in een huis. Het is echter vermeldenswaard dat alle natuurlijke materialen een vergelijkbaar effect hebben, dus de keuze is eindeloos. ‘Hout, bamboe en natuursteen zijn ideale en duurzame keuzes om solide, rustieke en gladde oppervlakken in elke kamer te integreren,’ zegt Catharina. ‘Voeg zachtere texturen toe met behulp van plantenvezels en natuurlijke stoffen, samen met andere milieuvriendelijke materialen. Denk aan fluweelzachte kasjmierdekens, lichte katoenen lampenkappen, pluizige wollen tapijten, geweven jute manden, zeegras placemats, rieten manden en kurken prikborden.’

Wanneer we duurzame stijlen in onze huizen integreren, kunnen we dit ook doen in de wetenschap dat we iets goeds doen voor de planeet. ‘Hout is ook een van de meest duurzame materialen. Levende bomen absorberen kooldioxide en kunnen keer op keer opnieuw worden geplant,’ legt Catharina uit. ‘Meer specifiek produceren duurzame hardhoutsoorten zoals es, kastanje of eik een hout met hoge dichtheid en daardoor extreem duurzaam, een ideaal materiaal voor grotere oppervlakken en objecten, zoals vloeren, kasten en planken. De lange levensduur en het lage onderhoudsaspect van hardhout maken het de investering zeker waard.’

FAQ:

1. Wat is de Scandi-stijl?
De Scandi-stijl is een minimalistische interieurtrend die zowel keukens als slaapkamers overneemt. Het staat bekend om zijn eenvoud, soberheid en natuurlijke elementen.

2. Hoe heeft Eva Longoria deze trend toegepast in haar eetkamer?
Eva Longoria heeft een minimalistische houten eetset in haar eetkamer geplaatst, bestaande uit een tafel en stoelen met een lichte afwerking.

3. Wat zijn enkele kenmerken van Scandinavisch design?
Scandinavisch design staat bekend om het prioriteren van duurzaamheid, eenvoud en soberheid boven het volgen van de laatste trends. Het is gericht op het creëren van een evenwichtige en rustige omgeving.

4. Welke natuurlijke materialen kunnen worden gebruikt in Scandinavische interieurs?
Natuurlijk hout, bamboe, natuursteen, plantenvezels, natuurlijke stoffen en milieuvriendelijke materialen zoals kasjmier, katoen, wol, jute, zeegras en kurk kunnen worden gebruikt om zachtere texturen aan Scandinavische interieurs toe te voegen.

5. Waarom is hout een duurzaam materiaal?
Hout is een duurzaam materiaal omdat levende bomen kooldioxide absorberen en opnieuw kunnen worden geplant. Duurzame hardhoutsoorten, zoals es, kastanje en eik, produceren hout met een hoge dichtheid en zijn daarom geschikt voor grotere oppervlakken en objecten.

6. Wat zijn enkele voordelen van het gebruik van natuurlijke materialen in interieurs?
Het gebruik van natuurlijke materialen bevordert een gelukkige en vredige omgeving. Bovendien draagt het bij aan duurzaamheid en het welzijn van de planeet.

Belangrijke termen/jargon:

– Scandi-stijl: minimalistische interieurtrend met Scandinavische invloeden.
– Lagom: een concept dat draait om balans en matiging.
– Friluftsliv: een Scandinavisch begrip dat aandacht vestigt op de voordelen van tijd buitenshuis doorbrengen.

Suggested related links:

Contura – The website of Contura, a Scandinavian interior expert mentioned in the article.