Douglas Jemal koopt historisch pand in Buffalo

Ontwikkelaar Douglas Jemal koopt een ander bekend gebouw in het centrum van Buffalo, slechts een blok of twee verwijderd van zijn projecten Mohawk Ramp en Simon Electric. Hij bevestigde dat hij het Scherer & Sons Furniture gebouw aan de Genesee St. koopt van de familie die al meer dan 127 jaar eigenaar en exploitant is van de klassieke massief houten meubelzaak. Momenteel is er een uitverkoop bezig, omdat de zaak gaat sluiten.

Jemal heeft niet bekendgemaakt hoeveel hij betaalt voor de deal, maar de verwachting is dat het om een contante transactie gaat die de komende twee tot drie maanden zal worden afgerond.

“Ik hou van het gebouw,” zei Jemal. “Het heeft historische betekenis. Het heeft veel potentieel. Het is een toegangspoort op Genesee.” Jemal’s plan voor het Scherer gebouw omvat een combinatie van winkelruimte op de begane grond en ongeveer 40 appartementen op de bovenverdiepingen van het 23.764 vierkante meter grote pand. Met een verwachte ontwikkelingskosten van ongeveer $20 miljoen, geschat op $200.000 tot $250.000 per eenheid.

“Ik denk dat het een iconisch gebouw is,” voegde Jemal eraan toe. “Het maakt deel uit van ons algemene plan voor een levendig centrum, om wat levendigheid te creëren.” Het vijf-generatie meubelbedrijf, opgericht in 1897, staat bekend om zijn massief Noord-Amerikaans hardhout.

FAQ:

1. Wie koopt het Scherer & Sons Furniture gebouw?
Douglas Jemal, een ontwikkelaar, koopt het Scherer & Sons Furniture gebouw.

2. Wie is momenteel eigenaar van het gebouw?
De familie die al meer dan 127 jaar eigenaar en exploitant is van de klassieke massief houten meubelzaak is momenteel eigenaar van het gebouw.

3. Wat is de huidige situatie van de meubelzaak?
Er is momenteel een uitverkoop bezig, omdat de meubelzaak gaat sluiten.

4. Wat is de verwachte betalingsmethode voor de aankoop van het gebouw?
De verwachting is dat de aankoop een contante transactie zal zijn die de komende twee tot drie maanden zal worden afgerond.

5. Wat zijn de plannen van Jemal voor het gebouw?
Jemals plan voor het Scherer gebouw omvat een combinatie van winkelruimte op de begane grond en ongeveer 40 appartementen op de bovenverdiepingen van het pand.

6. Wat zijn de geschatte ontwikkelingskosten?
De geschatte ontwikkelingskosten bedragen ongeveer $20 miljoen, wat neerkomt op $200.000 tot $250.000 per eenheid.

Definitions:
– Massief houten meubelzaak: Een winkel die gespecialiseerd is in de verkoop van meubels gemaakt van massief hout.
– Ontwikkelingskosten: De kosten die gepaard gaan met het ontwikkelen van een bouwproject.

Suggested related links:
Officiële website van Douglas Jemal