De Toekomst van Woninginrichting: Technologie en Innovatie

Retailtechnologieaanbieder Storis heeft onlangs haar Trend Guide voor de woninginrichtingsindustrie in 2024 uitgebracht. In deze gids wordt de aandacht gevestigd op de versnellende vooruitgang van technologische innovatie, met name op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Door middel van een enquête onder haar leden die actief zijn in de woninginrichting, ontdekte Storis dat 43% van hen onderzoek doet naar de toepassingsmogelijkheden van AI, terwijl 12% er al actief gebruik van maakt.

Een van de belangrijkste toepassingen van AI is het creëren van advertenties, het schrijven van content en het personaliseren van marketingprogramma’s. Deze innovatieve tool biedt retailers de mogelijkheid om hun klanten op een geheel nieuwe manier te bereiken en te betrekken.

Uit een recent rapport van Furniture Today blijkt dat Gen Z en millennial shoppers verantwoordelijk zijn voor zeven van de tien meubelaankopen. Storis benadrukt in haar gids de affiniteit van deze consumenten met technologie. Maar liefst 33% van de ondervraagde retailers maakt gebruik van sociale media om het verkeer naar hun winkels te stimuleren en deze jongere doelgroep te bereiken. Een naadloze integratie van online en offline winkelkanalen is hierbij van cruciaal belang.

Storis noemt enkele leidende technologie-initiatieven voor 2024 in haar gids, waaronder:

– Het gebruik van mobiele technologieën in het verkoopproces, het bedienen van potentiële klanten en het bieden van ontwerpservices met maatwerkmogelijkheden.
– Automatisering van de vraagplanning om de voorraadbeheer en levering te verbeteren.
– Verbetering van de e-commerce ervaring met behulp van tools zoals AI-aangedreven online assistenten en andere geavanceerde websitefuncties.
– Het integreren van data om betere klantervaringen mogelijk te maken via API’s en webhooks.

De Trend Guide van Storis biedt een uitgebreid overzicht van de toekomstige ontwikkelingen in de woninginrichting. Klik hier voor de volledige gids.

Zie ook: [link naar relevante bron]

FAQ: Woninginrichtingsindustrie en Technologische Innovatie

1. Wat is de Trend Guide voor de woninginrichtingsindustrie in 2024?
De Trend Guide voor de woninginrichtingsindustrie in 2024 is uitgebracht door retailtechnologieaanbieder Storis. Het biedt inzicht in de versnellende vooruitgang van technologische innovatie, met name op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI).

2. Hoeveel retailleden deden er mee aan de enquête?
Storis voerde een enquête uit onder haar retailleden die actief zijn in de woninginrichting. Uit deze enquête bleek dat 43% van hen onderzoek doet naar de toepassingsmogelijkheden van AI, terwijl 12% er al actief gebruik van maakt.

3. Wat zijn enkele belangrijke toepassingen van AI in de woninginrichting?
Een van de belangrijkste toepassingen van AI is het creëren van advertenties, het schrijven van content en het personaliseren van marketingprogramma’s. Dit stelt retailers in staat om hun klanten op een geheel nieuwe manier te bereiken en te betrekken.

4. Wie zijn verantwoordelijk voor zeven van de tien meubelaankopen?
Uit een recent rapport van Furniture Today blijkt dat Gen Z en millennial shoppers verantwoordelijk zijn voor zeven van de tien meubelaankopen.

5. Welke technologie-initiatieven worden genoemd voor 2024 in de Trend Guide van Storis?
Enkele technologie-initiatieven die worden genoemd voor 2024 zijn onder andere het gebruik van mobiele technologieën in het verkoopproces, automatisering van de vraagplanning, verbetering van de e-commerce ervaring en integratie van data om betere klantervaringen mogelijk te maken.

Definitions:
– Kunstmatige intelligentie (AI): Technologie die in staat is taken uit te voeren die normaal gesproken menselijke intelligentie vereisen, zoals beeldherkenning, natuurlijke taalverwerking en autonoom leren.

Related links:
Officiële website van Storis
Furniture Today