De Opkomst van de Indiase Meubelmarkt

BENGALURU, India, 15 februari 2024 /PRNewswire/ — De meubel- en houtbewerkingsindustrie van India blijft groeien, gesteund door innovatie, vakmanschap en een groeiende vraag zowel binnenlands als internationaal. INDIAWOOD, een toonaangevende tentoonstelling op dit gebied, maakt zich klaar voor de langverwachte 13e editie.
Van 22 tot 26 februari 2024 vindt INDIAWOOD 2024 plaats in het Bangalore International Exhibition Centre in Bengaluru, en het belooft de grootste bijeenkomst in de geschiedenis van het evenement te worden. Met de deelname van meer dan 950 bedrijven uit meer dan 50 landen en naar verwachting 75.000 bezoekers biedt het evenement een overweldigende ervaring voor professionals en liefhebbers uit de industrie.
Deelnemers kunnen cutting-edge machines en technologieën verkennen, een breed scala aan materialen en benodigdheden, beslag, hardware, componenten en diverse brancheservices.
In samenhang met INDIAWOOD 2024 vinden ook de India Mattresstech & Upholstery Supplies Expo plaats, evenals conferenties zoals Wood+ in Architecture & Design en Surface in Motion India.
Als het belangrijkste evenement voor houtbewerking en meubelproductietechnologie in India speelt INDIAWOOD een cruciale rol in het vormgeven van de toekomst van de industrie. Door een platform te bieden voor het tonen van producten, oplossingen en inhoud, stimuleert de tentoonstelling innovatie en uitmuntendheid, en versterkt het de positie van India als wereldleider op dit gebied.
Recente trends in de meubel- en houtbewerkingsindustrie omvatten digitalisering en automatisering voor real-time monitoring, CNC-bewerkingscentra voor veelzijdigheid en precisie, slimme kantenbandoplossingen voor naadloze afwerking, en lasersnijsystemen voor nauwkeurig snijden en graveren. Deze ontwikkelingen duiden op een verschuiving naar efficiëntere en technologisch geavanceerde productieprocessen.
INDIAWOOD 2024 biedt een weerspiegeling van deze opkomende technologieën en trends op de showvloer, waardoor bezoekers de mogelijkheid hebben om essentiële onderwerpen in de sector te verkennen, innovatieve ideeën uit te wisselen en contacten te leggen.
Parallel aan INDIAWOOD 2024 vinden nog andere evenementen plaats, zoals de India Mattresstech + Upholstery Supplies Expo, waar de nieuwste technologieën op het gebied van matrasproductiemachines en benodigdheden worden getoond. Daarnaast is er de derde editie van Wood+ in Architecture en Design, een conferentie die zich richt op het gebruik van hout als bouwmateriaal, en Surface in Motion, een conferentie over decoratieve oppervlakken voor houten materialen.
India heeft zich de afgelopen jaren gevestigd als een belangrijke speler in de internationale meubel- en houtbewerkingssector. Met een diverse reeks aanbod en een sterke exportpotentie heeft India een groeiend marktaandeel. De Indiase meubelmarkt is momenteel $ 32 miljard waard en groeit jaarlijks met 20% tot 25%. Met een focus op export, lokale vraag en geavanceerde technologieën zal de sector naar verwachting aanzienlijk bijdragen aan de exportgroei en economische ontwikkeling van India.
Het evenement INDIAWOOD speelt een cruciale rol in deze groei en blijft de industrie vormgeven met technologische vooruitgang en samenwerking. Door de stijgende vraag en het potentieel van de Indiase markt is het momenteel een unieke kans voor Europese en Indiase samenwerking op het gebied van handel, digitalisering en duurzaamheid.

Veelgestelde vragen (FAQ) over INDIAWOOD 2024:

1. Wat is INDIAWOOD 2024 en wanneer vindt het plaats?
INDIAWOOD 2024 is een toonaangevende tentoonstelling in de meubel- en houtbewerkingsindustrie van India. Het vindt plaats van 22 tot 26 februari 2024 in het Bangalore International Exhibition Centre in Bengaluru.

2. Hoeveel bedrijven en landen doen er mee aan INDIAWOOD 2024?
Meer dan 950 bedrijven uit meer dan 50 landen nemen deel aan INDIAWOOD 2024.

3. Wat kunnen deelnemers verwachten op INDIAWOOD 2024?
Op INDIAWOOD 2024 kunnen deelnemers cutting-edge machines en technologieën verkennen, een breed scala aan materialen en benodigdheden, beslag, hardware, componenten en diverse brancheservices.

4. Welke andere evenementen vinden er plaats in samenhang met INDIAWOOD 2024?
In samenhang met INDIAWOOD 2024 vinden ook de India Mattresstech & Upholstery Supplies Expo plaats, evenals conferenties zoals Wood+ in Architecture & Design en Surface in Motion India.

Belangrijke termen:

– Bengaluru International Exhibition Centre: Het tentoonstellingscentrum waar INDIAWOOD 2024 plaatsvindt.
– Digitalisering: Het gebruik van digitale technologieën en tools om processen te verbeteren en te automatiseren.
– CNC-bewerkingscentra: Computer Numerical Control-bewerkingscentra die precisie en veelzijdigheid bieden bij het bewerken van materialen.
– Smart kantenbandoplossingen: Technologische oplossingen voor naadloze afwerking van meubels.
– Lasersnijsystemen: Systemen die nauwkeurig snijden en graveren met behulp van lasers.

Suggestie voor gerelateerde link:
officiële website van INDIAWOOD