De Eilandtafel: Een Kunstwerk van Bewustwording

In samenwerking met kunstenaar Xindi Tong hebben de Chinese architecten Shengdi Fu en Quanquan Liu van Atelier Gegeben de Eilandtafel gecreëerd. Deze unieke tafel is op maat gemaakt voor hun cliënt, de heer Junchen Lu, die niet alleen een gepassioneerde kunstverzamelaar is, maar ook een particuliere fokker van Rhacodactylus leachianus, een soort gekko. De heer Lu wilde iets creëren dat zijn passie zou uitdrukken en tegelijkertijd bewustwording zou creëren voor het mogelijke uitsterven van dit dier. Daarom benaderde hij het studio van Fu en Liu om de Eilandtafel te ontwerpen.

De Eilandtafel is een sculpturaal meubelstuk dat bestaat uit geglazuurde keramiek in combinatie met zwart walnoothout. Het tafelblad heeft een groen oppervlak met ruimtelijke lijnen die topografische kaarten symboliseren. De basis is gemaakt van onbewerkte boomstammen die met een kettingzaag zijn gesneden, waarbij de rauwe zaagsneden bewust zichtbaar zijn gelaten. Als finishing touch zijn er twee handgemaakte kleine stoelen toegevoegd.

Dit bijzondere kunstwerk dient als een visueel statement voor zowel kunst als natuurbehoud. Door de combinatie van materialen en vormgeving wordt de kijker herinnerd aan de fragiliteit van de natuur en de noodzaak om bedreigde diersoorten te beschermen. De Eilandtafel biedt niet alleen een functioneel meubelstuk, maar ook een artistieke uiting van de passies van de heer Lu.

Met de creatie van de Eilandtafel hebben de architecten en kunstenaar een uniek meesterwerk gecreëerd dat bewustwording bevordert en een frisse kijk biedt op het belang van natuurbehoud. Het benadrukt niet alleen de schoonheid van kunst en design, maar ook de noodzaak om onze natuurlijke wereld te koesteren. De Eilandtafel is niet zomaar een meubelstuk, het is een symbool van verantwoordelijkheid en zorg voor onze omgeving.

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Wat is de Eilandtafel?
De Eilandtafel is een uniek meubelstuk gemaakt door de Chinese architecten Shengdi Fu en Quanquan Liu van Atelier Gegeben in samenwerking met kunstenaar Xindi Tong. Deze tafel is op maat gemaakt voor hun cliënt, de heer Junchen Lu, en is gemaakt van geglazuurde keramiek en zwart walnoothout.

2. Wat symboliseert het tafelblad van de Eilandtafel?
Het tafelblad van de Eilandtafel heeft een groen oppervlak met ruimtelijke lijnen die topografische kaarten symboliseren. Dit symboliseert de fragiliteit van de natuur en herinnert aan het belang van natuurbehoud.

3. Wat is bijzonder aan de basis van de Eilandtafel?
De basis van de Eilandtafel is gemaakt van onbewerkte boomstammen die met een kettingzaag zijn gesneden. De rauwe zaagsneden zijn bewust zichtbaar gelaten, wat een uniek en natuurlijk element aan het meubelstuk toevoegt.

4. Waarom is de Eilandtafel gemaakt?
De heer Lu, een gepassioneerde kunstverzamelaar en particuliere fokker van de Rhacodactylus leachianus (gekko), wilde een meubelstuk dat zijn passie zou uitdrukken en tegelijkertijd bewustwording zou creëren voor het mogelijke uitsterven van dit dier. Daarom benaderde hij het studio van Fu en Liu om de Eilandtafel te ontwerpen.

5. Wat is het doel van de Eilandtafel?
De Eilandtafel dient als een visueel statement voor zowel kunst als natuurbehoud. Het meubelstuk benadrukt de fragiliteit van de natuur en de noodzaak om bedreigde diersoorten te beschermen. Het biedt zowel functionaliteit als een artistieke uiting van de passies van de heer Lu.

Belangrijke termen:
– Rhacodactylus leachianus: Een soort gekko.
– Geglazuurde keramiek: Keramiek met een glazuurlaag, een gladde en glanzende afwerking.
– Topografische kaarten: Kaarten die de hoogteligging van het land aangeven met behulp van lijnen en kleuren.
– Natuurbehoud: Het behoud en beschermen van de natuurlijke wereld, inclusief planten en dieren.

Gerelateerde links:
Atelier Gegeben: De officiële website van Atelier Gegeben, het architectenstudio achter de Eilandtafel.
Xindi Tong: De officiële website van kunstenaar Xindi Tong, die heeft samengewerkt aan de Eilandtafel.
Natuurbehoud: Wikipedia-pagina over natuurbehoud, waar meer informatie te vinden is over het belang van het beschermen van bedreigde diersoorten.