David Lynch Ontwerpt Interieur voor Salone del Mobile in Milaan

MILAAN – Fans van “Twin Peaks” hebben misschien wel een reden om af te stemmen op de aankomende Milan Design Fair Salone del Mobile. Voor de 62ste editie heeft de organisatie de filmregisseur David Lynch gevraagd om een vertelling en reflectie te geven over de productie van interieurs. “Interiors by David Lynch. A Thinking Room” is ontworpen door Lynch en zijn team en bevindt zich in de centrale paviljoens 5 en 7 van de Rho Fiera-beurslocatie.

Het project wordt samengesteld door Antonio Monda, een vriend van de filmmaker, schrijver, professor aan de Tisch School of the Arts van de New York University en voormalig artistiek directeur van het Rome Film Festival. Tijdens een persconferentie in Milaan benadrukte Monda dat Lynch al meer dan 20 jaar meubels ontwerpt.

Monda legde verder uit dat de ruimte gehuld zal worden in blauw fluweel, “waarin men kan verdwalen en zichzelf opnieuw kan vinden”. De president van de beurs, Maria Porro, zei dat ze Lynch hebben gekozen vanwege zijn vermogen om kijkers mee te nemen naar “een mysterieuze en verontrustende andere wereld”. Lynch is vooral bekend van films als “Mulholland Drive” en “The Elephant Man”.

Het Milanese studio Lombardini22, dat zich heeft gespecialiseerd in groene projecten en hospitality-initiatieven, heeft het ontwerp gemaakt voor de 538 vierkante meter binnen de beurs. Het bedrijf heeft ook een nieuwe opstelling bedacht voor het massale evenement: in plaats van een perfecte gridscenario zullen de paviljoens merken in een naar voren gericht formaat presenteren om de zichtbaarheid voor bezoekers te verbeteren.

Naast het ontwerpen van meubels heeft Lynch ook Silencio ontworpen, een ledenclub in Parijs die in 2011 werd opgericht en zich richt op creatieve gemeenschappen.

Salone del Mobile.Milano vindt plaats van 16 tot 21 april en verwacht meer dan 1900 exposanten te verwelkomen, in lijn met vorig jaar. Tijdens de zesdaagse beurs worden meer dan 300.000 bezoekers verwacht uit belangrijke markten in Europa, de Verenigde Staten en China, maar ook uit Saudi-Arabië, India en het Verre Oosten.

Een andere belangrijke tentoonstelling is de eerbetoon aan het 25-jarig jubileum van SaloneSatellite, opgericht door Marva Griffin Wilshire in 1998. SaloneSatellite was een van de eerste evenementen die het werk van jonge ontwerpers wereldwijd onder de aandacht brachten. Het evenement werd al snel een belangrijke netwerkmogelijkheid voor talentenscouts, bedrijven en de beste opkomende ontwerpers in de branche. Griffin Wilshire blijft curator sinds de oprichting en presenteert op de grote tentoonstelling in het Triennale Milano Museum in Milaan tussen 16 en 28 april de meest recente projecten van ontwerpers.

FAQ

1. Wat is “Interiors by David Lynch. A Thinking Room”?
“Interiors by David Lynch. A Thinking Room” is een vertelling en reflectie over de productie van interieurs, ontworpen door filmregisseur David Lynch en zijn team. Het bevindt zich in paviljoens 5 en 7 van de Rho Fiera-beurslocatie tijdens de Milan Design Fair Salone del Mobile.

2. Wie heeft het project samengesteld?
Het project is samengesteld door Antonio Monda, een vriend van David Lynch, schrijver, professor aan de Tisch School of the Arts van de New York University en voormalig artistiek directeur van het Rome Film Festival.

3. Wat is de achtergrond van David Lynch in meubelontwerp?
Volgens Antonio Monda ontwerpt David Lynch al meer dan 20 jaar meubels.

4. Hoe wordt de ruimte van “Interiors by David Lynch. A Thinking Room” beschreven?
De ruimte zal gehuld zijn in blauw fluweel en wordt beschreven als een plek waarin men kan verdwalen en zichzelf opnieuw kan vinden.

5. Waarom is David Lynch gekozen voor dit project?
Maria Porro, de president van de beurs, legde uit dat ze Lynch hebben gekozen vanwege zijn vermogen om kijkers mee te nemen naar “een mysterieuze en verontrustende andere wereld”. Lynch is vooral bekend van films als “Mulholland Drive” en “The Elephant Man”.

6. Wat is Silencio?
Silencio is een ledenclub in Parijs die in 2011 werd opgericht en is ontworpen door David Lynch. Het richt zich op creatieve gemeenschappen.

7. Wanneer vindt de Milan Design Fair Salone del Mobile plaats?
De Milan Design Fair Salone del Mobile vindt plaats van 16 tot 21 april.

8. Hoeveel exposanten worden verwacht bij de Milan Design Fair Salone del Mobile?
Meer dan 1900 exposanten worden verwacht bij de Milan Design Fair Salone del Mobile.

9. Hoeveel bezoekers worden verwacht bij de Milan Design Fair Salone del Mobile?
Meer dan 300.000 bezoekers worden verwacht, waaronder bezoekers uit Europa, de Verenigde Staten, China, Saudi-Arabië, India en het Verre Oosten.

Definitions:

– Salone del Mobile: een jaarlijkse designbeurs die plaatsvindt in Milaan, Italië. Het is een toonaangevend evenement in de wereld van design en meubelindustrie.

Related links:
Salone del Mobile.Milano