Bourne End Veilinghuis organiseert exclusieve verkoop van bijzondere meubelstukken

Bourne End Veilinghuis kondigt met trots een aankomende veiling aan van een unieke verzameling meubelstukken met een rijke geschiedenis. Deze meubels, inclusief een tafel, stoelen, dressoir, hoekkast en een octagonale salontafel, vormen een volledige eetkamerset. De originele factuur dateert uit 1955 en is een bewijs van de waarde en authenticiteit van deze stukken.

De collectie bevat ook andere meubels die in de jaren 70 en 80 zijn gekocht, compleet met de bijbehorende bonnen. Hieronder vallen onder andere een schommelstoel met een rieten rugleuning, een paar bijpassende boekenkasten, een stapel tafeltjes en een octagonale kaasplank. Deze unieke stukken worden allemaal ter veiling aangeboden.

Wat deze meubels extra bijzonder maakt, is het verhaal erachter. Ze werden oorspronkelijk gekozen als huwelijksgeschenk voor Patricia en John McMullan, de dochter en schoonzoon van Tom Smith, een molenmanager uit Derbyshire. Tom Smith, zelf een amateur-houtsnijwerker, was bekend met het vakmanschap van Robert Thompson en koos persoonlijk voor deze unieke meubels. De meubels werden besteld bij Thompson’s huis en werkplaats in Kilburn, Yorkshire.

Een brief van Patricia aan haar echtgenoot bevestigt de levering van de meubels op 19 oktober 1955. Ze beschrijft ze als prachtig en noemt het een investering voor de toekomst. De meubels zijn in de loop der jaren een belangrijk onderdeel geworden van het leven van Patricia en John, die ze meenamen naar verschillende huizen in Londen en Amersham.

De veiling van deze unieke meubelstukken zal plaatsvinden bij Bourne End Veilinghuis op 6 maart. Met hun historische waarde en vakmanschap zijn deze stukken een waardevolle toevoeging aan elke collectie en een kans voor verzamelaars om een stukje geschiedenis in huis te halen. Zorg dat je erbij bent!

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Wat is de aankomende veiling bij Bourne End Veilinghuis?
Bourne End Veilinghuis kondigt met trots een veiling aan van een unieke verzameling meubelstukken met een rijke geschiedenis. De veiling omvat een volledige eetkamerset, bestaande uit een tafel, stoelen, dressoir, hoekkast en een octagonale salontafel.

2. Wat is de waarde en authenticiteit van deze meubelstukken?
De originele factuur dateert uit 1955 en dient als bewijs van de waarde en authenticiteit van deze meubelstukken.

3. Welke andere meubels worden er geveild?
Naast de eetkamerset worden er ook andere meubels uit de jaren 70 en 80 geveild, inclusief een schommelstoel met rieten rugleuning, bijpassende boekenkasten, een stapel tafeltjes en een octagonale kaasplank.

4. Wat maakt deze meubels extra bijzonder?
De meubels werden oorspronkelijk gekozen als huwelijksgeschenk voor Patricia en John McMullan, de dochter en schoonzoon van Tom Smith, een molenmanager uit Derbyshire. Ze zijn persoonlijk gekozen door Tom Smith vanwege het vakmanschap van Robert Thompson.

5. Waar zijn deze meubels besteld?
Deze meubels zijn besteld bij het huis en de werkplaats van Robert Thompson in Kilburn, Yorkshire.

6. Wat wordt er vermeld in de brief van Patricia aan haar echtgenoot?
In de brief bevestigt Patricia de levering van de meubels op 19 oktober 1955. Ze beschrijft ze als prachtig en noemt het een investering voor de toekomst.

7. Waar en wanneer vindt de veiling plaats?
De veiling van deze unieke meubelstukken vindt plaats bij Bourne End Veilinghuis op 6 maart.

Voor meer informatie over Bourne End Veilinghuis en andere veilingen, bezoek hun website.