Bassett Furniture Industries Ziet een Aanzienlijke Daling in Short Interest

Bassett Furniture Industries, Incorporated (NASDAQ:BSET – Get Free Report) heeft in de maand februari een aanzienlijke daling gezien in het short-interest. Op 29 februari bedroeg het short-interest in totaal 33.000 aandelen, een daling van 26,3% ten opzichte van het totaal van 44.800 aandelen op 14 februari. Op basis van het gemiddelde dagelijkse handelsvolume van 18.700 aandelen, bedraagt de days-to-cover ratio momenteel 1,8 dagen. Ongeveer 0,4% van de aandelen van het bedrijf wordt short verkocht.

Analisten van Wall Street voorspellen groei

StockNews.com heeft onlangs de beoordeling van Bassett Furniture Industries verlaagd van “kopen” naar “houden” in een onderzoeksrapport op donderdag 7 maart.

Institutionele beleggers geven hun mening over Bassett Furniture Industries

Institutionele beleggers hebben onlangs wijzigingen aangebracht in hun posities in het bedrijf. Bank of New York Mellon Corp heeft zijn positie in Bassett Furniture Industries met 2,8% verhoogd tijdens het eerste kwartaal. Bank of New York Mellon Corp bezit nu 128.538 aandelen van het bedrijf, met een waarde van $2.129.000, na de aankoop van nog eens 3.487 aandelen gedurende de periode. American Century Companies Inc. heeft zijn belang in Bassett Furniture Industries met 24,4% verhoogd in het eerste kwartaal. American Century Companies Inc. bezit nu 22.747 aandelen van het bedrijf, met een waarde van $377.000, na de aankoop van nog eens 4.465 aandelen in het afgelopen kwartaal. LSV Asset Management heeft zijn positie in Bassett Furniture Industries met 105,9% vergroot tijdens het eerste kwartaal. LSV Asset Management bezit nu 24.300 aandelen van het bedrijf, met een waarde van $402.000, na de aankoop van nog eens 12.500 aandelen gedurende het afgelopen kwartaal. Dimensional Fund Advisors LP heeft zijn positie in Bassett Furniture Industries met 1,2% vergroot tijdens het eerste kwartaal. Dimensional Fund Advisors LP bezit nu 751.059 aandelen van het bedrijf, met een waarde van $12,438.000, na de aankoop van nog eens 8.952 aandelen gedurende het afgelopen kwartaal. Tot slot heeft Gamco Investors INC. ET AL zijn positie in Bassett Furniture Industries met 1,1% vergroot tijdens het eerste kwartaal. Gamco Investors INC. ET AL bezit nu 686.615 aandelen van het bedrijf, met een waarde van $11,370.000, na de aankoop van nog eens 7.298 aandelen gedurende het afgelopen kwartaal. Hedgefondsen en andere institutionele beleggers bezitten 55,87% van de aandelen van het bedrijf.

Bassett Furniture Industries Prestaties van het Aandeel

BSET-aandelen werden op donderdag gedurende de dag verhandeld op $14,82. Het bedrijf had een handelsvolume van 1.706 aandelen, vergeleken met het gemiddelde volume van 18.103 aandelen. De vijftigdaagse gemiddelde prijs van het aandeel is $15,53 en de tweehonderddaagse gemiddelde prijs is $15,55. Bassett Furniture Industries heeft een laagste prijs in 12 maanden van $13,30 en een hoogste prijs in 12 maanden van $19,35. Het bedrijf heeft een marktkapitalisatie van $130,56 miljoen, een PE-verhouding van -40,32, een PEG-verhouding van 1,28 en een bèta van 1,71.

Bassett Furniture Industries kondigt Dividend aan

Het bedrijf heeft onlangs ook een kwartaaldividend aangekondigd, dat zal worden uitbetaald op vrijdag 31 mei. Aandeelhouders die op vrijdag 17 mei geregistreerd staan, krijgen een dividend van $0,18 betaald. De ex-dividend datum van dit dividend is donderdag 16 mei. Dit vertegenwoordigt een jaarlijks dividend van $0,72 en een dividendrendement van 4,86%. De dividenduitkeringsratio (DPR) van Bassett Furniture Industries is -194,59%.

Over Bassett Furniture Industries

Bassett Furniture Industries, Incorporated, samen met haar dochterondernemingen, fabriceert, verkoopt en verhandelt woninginrichting in de Verenigde Staten en internationaal. Het bedrijf opereert in drie segmenten: Groothandel, Detailhandel-ondernemingswinkels en Bedrijfszaken en Overige. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen, produceren, inkopen, verkopen en distribueren van meubelproducten, waaronder eetkamer-, slaapkamer- en beddengoed, woondecoraties, tapijten en tuinmeubelen aan een netwerk van eigen winkels, licentiehouders en onafhankelijke retailers.

Aanbevolen verhalen

Dit nieuwsbericht is gegenereerd door narratieve wetenschapstechnologie en financiële gegevens van MarketBeat om lezers te voorzien van de snelste en meest nauwkeurige berichtgeving. Dit verhaal is beoordeeld door de redactie van MarketBeat voordat het werd gepubliceerd. Stuur eventuele vragen of opmerkingen over dit verhaal naar [email protected].

Voordat u Bassett Furniture Industries overweegt, wilt u dit horen.

MarketBeat houdt bij welke onderzoeksanalisten van Wall Street de beste beoordelingen geven en welke aandelen ze aan hun cliënten aanbevelen. MarketBeat heeft de vijf aandelen geïdentificeerd waarvan top-analisten stilletjes fluisteren tegen hun cliënten, om nu te kopen voordat de bredere markt het opmerkt… en Bassett Furniture Industries stond niet op de lijst.

Hoewel Bassett Furniture Industries momenteel een “Houden” beoordeling heeft onder analisten, geloven top-analisten dat deze vijf aandelen betere koopjes zijn.

Bekijk hier de vijf aandelen

MarketBeat heeft zojuist zijn lijst met 10 goedkope aandelen vrijgegeven die over het hoofd zijn gezien door de markt en mogelijk aanzienlijk ondergewaardeerd zijn. Klik op de onderstaande link om te zien welke bedrijven op de lijst staan.

Ontvang dit gratis rapport

Veelgestelde vragen (FAQ) over Bassett Furniture Industries, Incorporated:

1. Wat was de daling van het short-interest voor Bassett Furniture Industries in februari?
– In februari zag Bassett Furniture Industries een aanzienlijke daling van 26,3% in het short-interest. Het short-interest bedroeg 33.000 aandelen op 29 februari, vergeleken met 44.800 aandelen op 14 februari.

2. Wat is de days-to-cover ratio voor Bassett Furniture Industries?
– Op basis van het gemiddelde dagelijkse handelsvolume van 18.700 aandelen, bedraagt de huidige days-to-cover ratio 1,8 dagen.

3. Wat is het percentage van aandelen van Bassett Furniture Industries dat wordt short verkocht?
– Ongeveer 0,4% van de aandelen van het bedrijf wordt short verkocht.

4. Waarom heeft StockNews.com de beoordeling van Bassett Furniture Industries verlaagd?
– StockNews.com heeft de beoordeling van Bassett Furniture Industries verlaagd van “kopen” naar “houden” in een recent onderzoeksrapport.

5. Welke institutionele beleggers hebben wijzigingen aangebracht in hun posities in Bassett Furniture Industries?
– Bank of New York Mellon Corp heeft zijn positie in Bassett Furniture Industries verhoogd met 2,8% tijdens het eerste kwartaal. American Century Companies Inc., LSV Asset Management, Dimensional Fund Advisors LP en Gamco Investors INC. ET AL hebben ook hun posities vergroot.

6. Wat is de marktkapitalisatie van Bassett Furniture Industries?
– De marktkapitalisatie van Bassett Furniture Industries bedraagt $130,56 miljoen.

Belangrijke termen/jargon:

– Short-interest: Het totale aantal aandelen van een bepaalde onderneming dat door beleggers is verkocht met het doel ze later tegen een lagere prijs terug te kopen.
– Days-to-cover ratio: Een ratio die aangeeft hoelang het zou duren voordat alle short-posities in een aandeel kunnen worden afgedekt, op basis van het gemiddelde dagelijkse handelsvolume.
– PE-verhouding: Prijs-winstverhouding, een maatstaf voor de waardering van een aandeel. Het wordt berekend door de huidige aandelenprijs te delen door de winst per aandeel.
– PEG-verhouding: Prijs-winst-groei-verhouding, vergelijkbaar met de PE-verhouding, maar houdt ook rekening met de verwachte groei van de winst per aandeel.
– Dividenduitkeringsratio (DPR): Een ratio die de verhouding weergeeft tussen het bedrag van het uitbetaalde dividend en de winst van een bedrijf.

Suggesties voor gerelateerde links:
Bassett Furniture Industries
MarketBeat